Обсадата означава, че храната, водата и горивото, всички основни стоки,

...
Обсадата означава, че храната, водата и горивото, всички основни стоки,
Коментари Харесай

Войната между Израел и Хамас: ООН призовава за повече помощ, която да бъде разрешена в Газа на фона на блокадата с „колективно наказание“

„ Обсадата значи, че храната, водата и горивото, всички съществени артикули, се употребяват за групово наказване на повече от два милиона души “, сподели Филип Лазарини, общоприет комисар на Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNWRA).

„ Имаше интензивни договаряния, безкрайна совалкова дипломация за отваряне на нова линия за доставки. “

Изображение: палестинци изнасят ранен мъж от разрушенията след израелските въздушни удари против град Газа. Снимка: AP

Г-н Ладзарини сподели, че договарянията са довели единствено до шепа камиони, навлезли в.

„ Това няма да промени обстоятелството, че Газа е удушена “, добави той.

>

Израел упреква Хамас, че прави офанзиви от вътрешността на лечебните заведения в Газа - и алармира, че може да се насочи към медицинските заведения

Болниците се затрудняват да си доставят гориво за стартиране на спешни генератори, които зареждат инкубатори и друго животоспасяващо съоръжение, откакто приключи всички доставки на гориво за Газа при започване на, принуждавайки единствената си електроцентрала да спре.

През последната седмица Израел позволи повече от 80 камиона с помощ да влязат от Египет през Граничен контролно-пропусквателен пункт Рафа, единствената точка за влизане в Газа, която не се управлява от Израел.

Но филантропичните служащи споделиха, че конвоите дават отговор единствено на дребна част от възходящата филантропична помощ на територията потребности.

Прочетете повече от Sky News:
Екипи на граничните сили са основани в Египет, с цел да оказват помощ на английски жители - в случай че съумеят да се измъкнат от Газа
Всички цивилни заложници може да бъдат освободени до дни, настояват договарящите
Сателитни данни демонстрират, че Израел ускорява бомбардировките на Южна Газа

„ 345 убити в Газа през последните 24 часа “

Освен мащаб на разрушението

Около 7300 палестинци са починали през трите седмици по-късно провежда кървава офанзива в Израел, съгласно публични лица в Газа.

В четвъртък ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето на Газа сподели, че повече от 3000 малолетни и повече от 1500 дами са били убити.

Кадри от Sky News демонстрираха мащаба на разрушенията, породени от израелските удари против Газа, както и момче, извадено от останките след нахлуване.

„ Няма вода за пиянство “

Около 1,4 милиона от 2,3 милиона поданици на Газа са напуснали домовете си, като съвсем половината са се натъпкали в приютите на Организация на обединените нации.

Стотици хиляди остават в северната част на Газа, макар че Израел им подреди да се изтеглят на юг и сподели, че тези, които останат, може да се смятат за „ съучастници “ на Хамас.

Повече от 1400 души са били убити при офанзивата на Хамас против Израел на 7 октомври, съгласно израелското държавно управление, като минимум 229 заложници са били взети в Газа. Изображение: Дим се издига след израелски удар против Газа. Снимка: Изображение на AP: Димът се издига от жилищна постройка в Тел Авив, където удари ракета след изстрел от Газа

Палестинските бойци са изстреляли хиляди ракети към Израел, в това число една, която удари жилищна постройка в Тел Авив в петък и ранени четирима души.

Очаква се израелска наземна офанзива против Газа да аргументи още повече жертви и от двете страни, защото те се бият между тях в гъсто обитаеми региони.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР