ОбС Сливен прие бюджета на Общината за 2024 година със

...
ОбС Сливен прие бюджета на Общината за 2024 година със
Коментари Харесай

ОбС Сливен одобри малко над 198 млн. бюджет на Общината за 2024 година

ОбС Сливен одобри бюджета на Общината за 2024 година със 29 гласа „ за “. Въздържаха се 9 от съветниците, нито един от тях не гласоподава „ срещу “ предлагането.

Бюджетът за тази година е на рекордни равнища за Общината и се равнява малко над 198 млн.

Кметът Стефан Радев бе задоволен от решението и съобщи, че здравият разсъдък е надвил, а с приемането на главния финансов документ се подсигурява Общината да продължи да извършва дейностите, които са неин ангажимент.

Чуйте..

Местният парламент утвърди и Програмата за ръководство на Общината за мандат 2023 – 2027 година Документът е продължение на програмата от предходния мандат и извежда на фокус надграждане на постигнатото досега.



Радев акцентира, че идващите четири години са значими за Общината, тъй като стартира осъществяване на напълно нов програмен интервал, обвързван с териториалното развиване. Става дума за интегрираните планове за териториално развиване и опциите, които те дават.

„ Радвам се, че Общинският съвет одобри бюджета, само че съм сюрпризиран от полемиката. Към някои партии, които обичайно свързваме с популизма, се причислиха и партии с искания, че не са популистки и имат действителни визии за смяна, а не търсене на на ниска цена ПР-ефект от дадена полемика “, добави кметът в отговор на отправени въпроси от страна на общински съветници. Част от питанията бяха за какво се възнамеряват поправки на покрива на постройката на Сливенски минерални бани и на Военния стадион, където се възнамерява на първи стадий - ново покритие на терена, писта и съблекалнята, дружно с трибуната над нея.

“Бих задал въпроса за какво не се планува по-голям ремонт на оборудването, а отговорът е, че на този стадий не можем да осигурим средства за толкоз огромен ремонт и тъй като потенциалът на седящите места е прекомерно огромен, с цел да го изградим без да сме сигурни, че ще има натоварване по него “, сподели още кметът.

Чуйте...

По димите на Радев концепцията за минералната баня е да се обнови покрива, с цел да се избави постройката и тя да бъде в добра кондиция.

“След това считаме да търсим наемател, който да влага в интериора на банята и тя да бъде отворена за визити ”, сподели още градоначалникът

Чуйте..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР