ОбС на Пловдивзаседава извънредно заради пробива под Водната палата. Срещу

...
ОбС на Пловдивзаседава извънредно заради пробива под Водната палата. Срещу
Коментари Харесай

ОбС на Пловдив заседава извънредно заради пробива под Водната палата.

ОбС на Пловдивзаседава изключително поради пробива под Водната палата. Срещу реализацията на плана към този момент се оповестиха пловдивчани, които излязоха няколко пъти на митинг, специалисти и общинските съветници от Демократична България и ГЕРБ, които желаеха прекъсване на строителните действия, до момента в който планът не се разиска обществено и не се срещнат с документите по него. На днешната сесия на локалния парламент, макар че нямат представители ще участват и от „ Продължаваме промяната “, които също са срещу построяването на пробива под Водната палата. От „ Съюз за Пловдив ” пък оферират за 45 дни да се спре строителството и планът да се преработи с леви завои и кръгово кръстовище.

Вчера кметът Здравко Димитров разгласи, че стопира реализацията на оборудването, което е на стойност над 10 милиона лв.. Дотогава придвижването в региона на моста на Марица би трябвало да бъде възобновено. Градоначалникът призна, че от общинската администрация имат виновност, като не са се съобразили с публичните настройки на пловдивчани.

„ Ще спрем реализацията на пробива за един месец, в случай че се наложи и за повече, и по-късно още веднъж ще се съберем, с цел да чуем всички отзиви “, съобщи Димитров. По думите му, през това време ще се направя всички нужни изследвания за пробива и в случай че се наложи – планът ще бъде модифициран, а при искане ще се организира и публично разискване.

Димитров акцентира още, че няма да допусне пробивът под Водната палата да се трансформира във втора зоологическа градина, която към този момент съвсем 4-ри години не може да бъде въведена в употреба.

На днешното съвещание на локалния парламент се чака планът за оборудването да се разиска и съветниците да се срещнат с документите по него.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР