Обрязването е характерна традиция за религии като юдаизма и исляма.

...
Обрязването е характерна традиция за религии като юдаизма и исляма.
Коментари Харесай

Сюнет в Рибново

Обрязването е присъща традиция за религии като юдаизма и исляма. С осъществяването на ритуала хората показват принадлежност към съответната религиозна общественост. В исляма " сюннет " са думите и делата, които пророкът Мохамед е изрекъл, направил и заповядал да се съблюдават, към които спада и обрязването, също наименовано " сюнет ".
За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков За мюсюлманите обичаят е едно от най-важните събития в живота им Снимка: Ладислав Цветков
Началото на традицията на обрязването се свързва с пророка Ибрахим. За мюсюлманите в България събитието е огромен фамилен празник, именуван " детска женитба ". Момчетата се обрязват на няколкогодишна възраст. В предходния ден се коли курбан, като за задачата се избира крепко и хубаво животно, най-често овен. За празника се канят близки, родственици и съседи.

Самият обред на обрязването в предишното се е правил от специфични лица, наречени сюнетчии. Детето е получавало дарове - хубави нови облекла. По време на социалистическото ръководство сюнетът е бил неразрешен от управляващите, само че все пак доста хора скрито са обрязвали момчетата си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР