Обривите на пръстите на краката при пациенти с коронавирус са

...
Обривите на пръстите на краката при пациенти с коронавирус са
Коментари Харесай

Учени: Необичаен обрив може да е симптом на COVID-19

Обривите на пръстите на краката при пациенти с ковид са странична реакция на организма, до момента в който се пробва да се пребори с инфекцията. Това предава Би Би Си, като се базира на проучване на френски учени. Тази реакция може да се появи при заболели от на всички възрасти, само че е най-често срещана при деца и младежите.

Обичайно обривите не са мъчителни, само че от време на време зачервяването е мощно, даже минава в лилаво, има мощен сърбеж, отичане и се появяват мехури. Често визира пръстите на краката, само че може да се появи и по ръцете. Страничната реакция продължава от няколко седмици до месеци.
 Швеция краткотрайно спря имунизацията на Moderna за пълнолетните под 30 година Швеция краткотрайно спря имунизацията на Moderna за пълнолетните под 30 година
Агенцията за публично здраве в Швеция предложи краткотрайно да се спре използването на имунизацията Moderna против COVID-19 измежду младите цялостно...

Учените от университета на Париж вършат заключенията си въз основата на кръвни и кожни проучвания. Според тях организмът реагира на вируса, като задейства два защитни механизма. Единият е антивирусен протеин, наименуван интерферон вид 1, а другият е тип антитяло, което неправилно нападна личните кафези и тъкани на индивида, а освен нахлуващия вирус. Специалистите са анализирали данни от проучвания на 50 души, за които се счита, че са получили обриви на пръстите вследствие на COVID-19 напролет на 2020 година, както и 13 пациенти със подобен проблем, само че нестрадащи от новия ковид.

Според лекар Вероник Батай обривите по пръстите на краката са били постоянно срещани по време на началната фаза на пандемията, само че случаите са намалели с всеобщото разпространяване разновидността Делта на новия ковид. Заключенията на френските откриватели са оповестени в профилираното издание " Бритиш джърнъл ъв дерматолъджи ", уточнява .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР