Обривът на гърдите е ясен знак, който позволява на лекаря

...
Обривът на гърдите е ясен знак, който позволява на лекаря
Коментари Харесай

Опасен симптом: какво да правите, ако на гърдите ви се появи обрив

Обривът на гърдите е явен знак, който разрешава на лекаря да направи предварителна диагноза

Можете сами да разпознаете заболяването навреме, като се научите да различавате кожните реакции. Какви типове обриви има? Какво демонстрира появяването им на гърдите? Нека да разберем.

Причини за обрив по гърдите

При бременни дами обривът на гърдите се появява заради хормонални промени. Появата на пъпки се следи при хипервитаминоза и могат да бъдат признак на:

  • алергии;
  • варицела;
  • дребна шарка;
  • рубеола;
  • псориазис;
  • сифилис;
  • скарлатина.

Само повсеместен обзор може да дефинира точната причина за такива кожни прояви. Възможно е да се наложи да се подложите на кръвни проучвания и проби за алергия. След идентифициране на виновника за обрива, лекарят може да предпише антихистамини, антимикробни, антибактериални или противогъбични медикаменти.

Появи ми се обрив на гърдите: какво да върша?

Преди да се паникьосате, би трябвало да разгледате по-отблизо обрива. Често дребен обрив на гърдите наподобява като мехури, цялостни с бистра течност. С времето те се пукат и наличието изтича. Такива мехури не съставляват особена заплаха: на тяхно място се образува кора, която след това се отлепва, без да оставя никакви следи и дълготрайни белези.

Друг е въпросът, когато вътре в обрива има гной вместо течност. Такива формирания се назовават ​​пустули. Ако са задоволително дълбоки, след отваряне се появяват язви. При люспест обрив върху кожата има люспести плочи с жълтеникав, белезникав или мрачен цвят.

Друго постоянно срещано събитие са петната

Те могат да бъдат обемни или ситуирани на равнището на кожата и да се разграничават по мярка един от различен. Естеството на обрива се дефинира и от цвета на петната.

Яркочервеният обрив по гърдите може да е разследване от спукани капиляри и симптом на хеморагичен васкулит

Състоянието на кожата директно зависи от персоналната хигиена. Ако обривът не е породен от заболяване, би трябвало да спрете да носите тесни облекла и долни дрехи, както и такива, които са направени от синтетични материали. Измиването с катранен сапун оказва помощ да се отървете от акнето. Можете да успокоите раздразнената кожа в зоната на деколтето с маски и кремове с алое.

Обриви и пъпки под формата на възли се назовават ​​папули и имат доста разнообразни форми и степени на издатина. Сливайки се, те образуват плаки и от време на време се възпаляват.

Независимо от това по какъв начин наподобява обривът, би трябвало неотложно да се свържете с кожен лекар, в случай че болестта прогресира бързо или е съпроводено от температура.

Необходима е квалифицирана здравна помощ, когато обривът е съпроводен от сърбеж, парене, гноясал и кървясъл секрет. Дете с кожна реакция на гърдите би трябвало първо да бъде показано на алерголог.

Освен това обривът по гърдите може да е резултат от неприятна хигиена. В други случаи е от заразен или алергичен темперамент.

Инфо: ayzdorov.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР