Образуват се разследвания за конкретни престъпления, а не за лица,

...
Образуват се разследвания за конкретни престъпления, а не за лица,
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата за твърдението на Рашков: Няма досъдебно производство срещу Василев

Образуват се следствия за съответни закононарушения, а не за лица, посочи ръководителят Валентина Маджарова
Вътрешният министър Бойко Рашков твърди, че държавното обвиняване е образувало досъдебно произвеждане против вицепремиера Асен Василев. В отговор от спецпрокуратурата обявиха, че това по закон е невероятно.

„ Вече свикнахме от прокуратурата да се получават погрешни данни “, съобщи пред бТВ вътрешният министър Бойко Рашков.

„ Няма подозрение, че това е досъдебно произвеждане, формирано против вицепремиера Асен Василев. Това е корист с право от прокуратурата, защото вътре няма никакви данни за каквото и да е закононарушение, освен за закононарушение по работа. Интересно за какво прокуратурата продължава да лъже за какво произвеждане против Василев няма. Те ще се опитат да има нещо, което да размахват в общественото пространство “, сподели силовият министър, като сподели листове в ефира на медията.

В отговор Валентина Маджарова, началник на спецпрокуратурата, обаче изясни, че по закон това е невероятно.

„ Аз не зная от кое място министър Рашков разполага с тази информация, само че още от ноември 2017 година по закон не е се образуват досъдебни производства против съответни лица. Образуват се следствия за съответни закононарушения “, означи Валентина Маджарова.

По думите й, в случай че има въобще формирано такова следствие, то по закон се разпорежда на следовател от следствен отдел.

„ Ежедневно в профилирана прокуратура постъпват десетки сигнали, може да се направи инспекция, само че с оглед съответно наличие, би трябвало да се ревизират съответно формирани досъдебни производства “, сподели още Маджарова.

Тя подсети, че профилирана прокуратура дава информация постоянно, когато има какво да каже и когато това няма да затрудни разкриването на обективната истина по съответни каузи.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР