Образувано е досъдебно производство за средна телесна повреда срещу Георги

...
Образувано е досъдебно производство за средна телесна повреда срещу Георги
Коментари Харесай

„Направо те убивам“, „Ще ти закача главата“: Георги Николаев със заплахи към момичето преди нападението

Образувано е досъдебно произвеждане за междинна телесна щета против Георги Николаев, упрекнат за нападението над 18-годишното момиче от Стара Загора, осведоми на брифинг районният прокурор Таня Димитрова.

„ Считаме, че междинната телесна щета се е изразила в мозъчно разтърсване, което е съпроводено с изпадане в безсъзнание “, добави тя.

Два дни преди упражненото принуждение – на 24 и 25 юни, той е отправил закани за ликвидиране към потърпевшото момиче посредством текстови известия. Николаев е написал „ Направо те умъртвявам “ и „ Ще ти закача главата “.

„ Днес по моя самодейност организирах среща с майката на потърпевшото момиче. Тя се съгласи, организирахме близо един час диалог с нея. Заявих и нашата кардинална позицията към нулева приемливост към прояви на принуждение. Наблюдаващите прокурори ще положат оптимални старания за събиране на доказателства за предявяване на обвиняване, което подхожда на тежестта на закононарушението “, сподели Таня Димитрова.

„ На 26 юни към 23:30 ч. е получен сигнал от 62-годишна жена, че нейната съседка с букви Д.М. на 18 години е
получила помощ от нея
и е получила голям брой прорезни рани и щедро кръвотечение. Тя е настанена в неврохирургия, без заплаха за живота. Образувано е досъдебно произвеждане под надзора на Районна прокуратура “, съобщи шефът на ОДМВР-Стара Загора комисар Лазар Христов.

Той акцентира, че лицето е арестувано на 27 юни за 24 часа по отношение на действието. Към момента на задържането е бил в изискванията на към този момент наложено наказване пробация от януари 2023 година за закононарушение, осъществено по същия член.

„ Лицето има две сходни действия, а това е третото. Първото е завършило с административно наказване, а второто – с пробация “, поясни Христов.

Той изясни, че по време на наказването
пробация на Николаев
до регионална дирекцията на Министерство на вътрешните работи не са подавани сигнали по отношение на нарушение на мярката.

„ Вчера потърпевшата се яви в районното ръководство, с цел да съобщи, че към нея са отправени закани за интервала март-юни “, изясни още Лазар Христов.

„ Разпитани са всички лица, които имат отношение по случая, назначени са голям брой експертизи. В съответния случай става въпрос за междинна телесна щета “, съобщи окръжният прокурор Дичо Атанасов.

Наблюдаващият прокурор Жанета Недкова съобщи, че са осъществени три огледа на местопроизшествието и е осъществено претършуване и изземване в дома на причинителя.

„ Иззети са материални доказателства, част от които са изследвани. Изготвени са механически експертизи на телефони. Изискана е здравна документи от болничното заведение, в която е признато момичето. Ще бъде назначена петорна съдебномедицинска експертиза “, добави Недкова.

По думите ѝ макетният нож, с който е осъществено закононарушението, както и маската на мъжа и облеклата му, са открити и конфискувани.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР