Образувано е досъдебно производство чл. 123 от Наказателния кодекс за

...
Образувано е досъдебно производство чл. 123 от Наказателния кодекс за
Коментари Харесай

Повдигнатите обвинения са, че камионът-ковчег е возил пътници, без да има лиценз

Образувано е досъдебно произвеждане член 123 от Наказателния кодекс за причиняване по несъобразителност на гибел на повече от едно лице, в резултат на практикуване на правно регламентирана активност, която е източник на нараснала заплаха, а точно транспорт на пасажери, за които лицата, които са правили транспорта, не са имали съответните лицензи от Министерството на превоза и Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, заяви заместител градският прокурор и представител на Софийската градска прокуратура Христо Кръстев.

Той добави, че казусът е изключително тежък, тъй като е настъпил летален излаз за 18 души.

Край Локорско, покрай София, в петък в зарязан камион бяха открити 18 умряли от задушаване мигранти. Други 34 бяха на прага на гибелта. Сега 19 от тях са в столични лечебни заведения, останалите са настанени в софийски бежански център. Здравният министър доктор Асен Меджидиев заяви, че там са под лекарско наблюдаване и с тях работи психолог.

Прокурорът разясни, че има привлечени шест индивида за избрани закононарушения, само че до понеделник обвинените и обвиняванията, за които са привлечени към наказателна отговорност, могат да се усилят.

Един от обвинените се търси с европейска заповед, вътрешният министър Иван Демерджиев заяви за информация, че той е в Гърция.

Тази вечер стана известно, че арестуваните към този момент са седем.

На конференция разследване, прокуратура, полиция в детайли описаха какво са разкрили за миналите 24 часа. Там се разбра, че мигрантите се умирали постепенно и трудно, агонизирали са по един час.

  " 24 часа " научи имената на уредника на бандата каналдижии и на водача на камиона-ковчег.

Малко по-късно синът на арестувания шофьор заяви, че татко му самичък се е предал.

Вътрешният министър Демерджиев пък представи като триумф това, че каналджиите към този момент прекарват мигранти в тайници, Министерство на вътрешните работи ги било уплашило.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР