Образувани са общо 440 преписки и 56 досъдебни производства във

...
Образувани са общо 440 преписки и 56 досъдебни производства във
Коментари Харесай

56 досъдебни производства, свързани с изборите, от началото на кампанията

Образувани са общо 440 преписки и 56 досъдебни производства по отношение на нарушавания на политическите права на жителите, свързани с изборите за 48-о Народно заседание. Обобщените данни са към 10,00 часа на 01.10.2022 година, оповестяват от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

По Апелативни региони досъдебните производства, свързани с вота за народни представители, са разпределени, както следва: АП-София - 23; АП-Бургас - 5, АП-Пловдив - 7; АП-Варна -10, АП-Велико Търново - 11. Привлечени в качеството на обвинени са 5 лица.

Постановени са 256 отводи за формиране на досъдебни производства с оглед липса на данни за осъществени закононарушения.

Във Върховна касационна прокуратура действа дежурното звено от прокурори и чиновници, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация. Граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, които са оповестени и на интернет-страницата на Прокуратура на Република България.

Продължава да действа и Националното междуведомствено звено, което координира активността на Прокуратура на Република България и ДАНС за обезпечаване на бърза и съответна реакция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборния развой и законосъобразното осъществяване на парламентарните избори.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР