Образуването на руско-китайски съюз създава реален проблем за западните страни,

...
Образуването на руско-китайски съюз създава реален проблем за западните страни,
Коментари Харесай

Джон Болтън: Руско-китайският съюз създава по-голям проблем за Запада от Украйна

Образуването на руско-китайски съюз основава действителен проблем за западните страни, който е по-сериозен от спора в Украйна.

 

Такова мнение изрече в изявление пред английския вестник The Telegraph някогашният асистент на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джон Болтън.

" Както Китай, по този начин и Русия споделят, че това е съюз без граници и мисля, че го мислят съществено. Това е същинският проблем за Запада, без значение какво се случва в Украйна ", означи политикът.

 

" Мисля, че има руско-китайска ос, към която се причисляват Иран и Северна Корея. Погледнете картата, вижте географията. Трябва да приемем това съществено “, добави той.

Според него Западът би трябвало да стартира преразглеждане на сегашната идея за въздържане заради обстоятелството, че " КНР се трансформира в опасност както в нуклеарната сфера, по този начин и в стандартната “.

 

Той е уверен, че " Китай като цяло съставлява екзистенциална опасност " за Запада и това изисква сериозен метод към въпросите на сигурността. Болтън добави още, че НАТО би трябвало да постави повече старания за противопоставяне на Руската федерация.

Бившият консултант на Тръмп също по този начин твърди, че Китай е подкрепял Руската федерация през цялото време на нашествието в Украйна, без да се пробва да остане безпристрастен.

 

Бившият асистент на американския водач счита, че Пекин има доста благоприятни условия да окаже военна помощ на Москва, без да доставя оръжия непосредствено на Руската федерация. Той счита, че КНР може да продаде оръжия на Беларус или КНДР, които по-късно да попаднат в Русия.

 

Той също по този начин загатна опцията за доставка на Русия на съставените елементи, нужни за основаването на оръжия, както и даване на финансова помощ от Китай.

Оценявайки ролята на Организация на обединените нации в разрешаването на спора в Украйна, Болтън, който през 2005-2006 година беше непрекъснат представител на Съединени американски щати в организацията, съобщи, че Организация на обединените нации " в действителност не е имало отговор " на спора, като се изключи филантропичните начинания.

" Органите за взимане на политически решения на Организация на обединените нации всъщност са нефункционални и са по този начин от известно време. Това е изключително правилно за Съвета за сигурност “, уточни Болтън, обяснявайки, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се е върнал в задънената улица от Студената война, когато това тяло " не играеше огромна роля ".

 

" Идеята, че Организация на обединените нации, сходно на Обществото на нациите преди нея, е отговор на закани за мира и сигурността, явно не е доказана “, съобщи той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР