Образувана е дисциплинарна проверка срещу полицаи след арест на мъж

...
Образувана е дисциплинарна проверка срещу полицаи след арест на мъж
Коментари Харесай

Арест в София доведе до дисциплинарна проверка срещу полицаи

Образувана е дисциплинарна инспекция против служители на реда след арест на мъж в София. Това заяви на брифинг началникът на Четвърто районно управление (на МВР) Кристиан Тонев, съобщи Нова телевизия.

Униформените настояват, че задържаният е показал нападателно държание и е попречил работата им. Потърпевшият пък упреква органите на реда, че не са се легитимирали и по тази причина е отказал да се подчини на заповедите им.

Тонев изясни, че мъжът е бил в компанията на още двама души, като било очевидно, че са използвали алкохол. Единият споделил на другите, че носи марихуана и заради това намиращите се наоколо служители на реда вземат решение да го ревизират. Тонев увери, че сътрудниците му са се легитимирали и добавя, че според закона на всеки жител може да бъде осъществена инспекция.

Според Столична дирекция на вътрешните работи мъжът, който служителите на реда желаят да обискират, отхвърля да спомага и стартира да наскърбява. Заради това той е задържан, само че при опита да бъде качен в полицейския автомобил, мъжът става нападателен и ухапва единия служител на реда по коляното, изясни Тонев. По случая има формирано досъдебно произвеждане.

Малко преди брифинга на Министерство на вътрешните работи от Районното ръководство излезе и задържаният мъж. Той описа, че се е прибирал към дома си, когато двама чиновници на реда го спрели и му споделили да извади всичко от джобовете си. По думите му той ги е помолил да се легитимират, само че служителите на реда отказали.

Последвал и арест. Мъжът е решен да апелира заповедта си за задържане , като посочи, че при обиска у него не е намерено нищо нелегално.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР