Образувана е дисциплинарна проверка спрямо полицаи във връзка с ареста

...
Образувана е дисциплинарна проверка спрямо полицаи във връзка с ареста
Коментари Харесай

Арестуваният кандидат-депутат в центъра на София ухапал полицай?

Образувана е дисциплинарна инспекция по отношение на служители на реда по отношение на ареста на мъж поради нападателно държания от негова страна и разстройване на полицейска инспекция. Това стана известно по време на брифинг на началника на Четвърто районно ръководство в столицата Кристиан Тонев.

Той изясни, че мъжът е бил в компания с още двама души и очевидно е личало, че са използвали алкохол. Единият споделя на другите, че в него има марихуана, която ще изпуши у дома, и заради това намиращите се наоколо служители на реда вземат решение да му създадат инспекция. Тонев изяснява, че сътрудниците му са се легитимирали и добавя, че според закона на всеки жител може да бъде осъществена инспекция.

Мъжът, на който служителите на реда желаят да създадат полицейски обиск, отхвърля да спомага и стартира да наскърбява служителите на реда, по думите на началника на районното ръководство. Заради това той е задържан, само че при опита да бъде качен в полицейския автомобил, мъжът става нападателен, отхвърля да се подчини и ухапва единия служител на реда по коляното, изясни Тонев. По случая има формирано досъдебно произвеждане.

Малко преди брифинга на Министерство на вътрешните работи от Районното ръководство излезе и задържаният мъж Виктор Иванов. Той описа, че се е прибирал към дома си, когато до подлеза при НДК двама униформени чиновници са го спрели и са му споделили да си извади всичко от джобовете. По думите му той ги е помолил да се легитимират, само че служителите на реда отказали, а той добавил, че не извършва незаконосъобразни заповеди. Иванов добави, че е спорил с служителите на реда към 15 минути, а след това те са го арестували. По думите му е задържан поради офанзива над длъжностно лице - " изказванието, по-конкретно, е, че съм ухапал служителя на реда по глезена ". Иванов уточни, че ще апелира заповедта си за задържане, като посочи, че при обиска у него не е намерено нищо нелегално.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР