Образуваха производство за дискриминация срещу фирмата на Слави Трифонов заради

...
Образуваха производство за дискриминация срещу фирмата на Слави Трифонов заради
Коментари Харесай

Образуваха производство за дискриминация срещу фирмата на Трифонов заради Песен за Лена

Образуваха произвеждане за дискриминация против компанията на Слави Трифонов поради " Песен за Лена ". Това потвърдиха след питане от в. " Сега "  от Комисията за отбрана от дискриминация (КЗД).

Песента беше пусната в обществените мрежи и партийната тв " 7/8 " преди месец. В нея основен воин е Лена Бориславова - някогашен шеф на кабинета на Кирил Петков, до момента в който той беше министър председател. В песента по адрес на Бориславова се сипят подмятания и избрания, които прекрачват всевъзможни граници на политическа ирония с добър усет.

Жалбата в КЗД обаче не е подадена от Бориславова, която сега е претендент за народен представител. Сигналът е пуснат от Геновева Тишева, споделиха от КЗД. В момента Тишева, която е правист, кара втори мандат като член на Комитета на Организация на обединените нации по премахването на дискриминирането по отношение на дамите. Тишева е и в Съвета на настоятелите на фондация " Български център за джендър проучвания ". " Сега " опита безрезултатно да се свърже с нея по телефона за детайлности към жалбата.

За производството пред КЗД първи заяви самият Трифонов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов-Тото. Според него сценаристите са създали песента, той е чувал единствено първия куплет и няма " визия защо пеят, само че би трябвало да имат свободата да я изпеят ".

В момента производството пред комисията е във фаза " изследване ", разясниха от КЗД. Тази фаза може да продължи и до два месеца за случаи с фактическа и правна трудност, споделя законът. По време на изследването се събират писмени доказателства, нужни за цялостното изясняване на проблема, като може да се употребяват и външни специалисти.

Всички лица, държавни и локални органи са длъжни да спомагат, да дават желаните сведения и документи и да дават нужните пояснения. След изследването производството влиза във етапа на откритите съвещания и най-после - КЗД афишира решението си. То не е дефинитивно и може да се нападна в съда.

КЗД може да постанова санкции и наказания, както и да прави наставления, в случай че откри нарушавания.

Миналия понеделник Бориславова заведе гражданско дело за обезщетение против " Седем-осми " АД поради въпросната ария. В желае си за 40 000 лева тя изяснява какъв брой наранена и смутена е била от песента, в която има обидни, грозни и вулгарни думи. Обявявайки, че е завела дело против сценаристите на Слави Трифонов, Бориславова сподели и че ще има и още искове. " След сценаристите следват още няколко против мними публични представители и жълти медийни бухалки ", уточни тя във Facebook.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР