Образува се нова тропическа депресия, която се очаква да се засили. Ранни следи сочат към Флорида

...
Нова тропическа депресия се формира в Атлантическия океан във вторник
Коментари Харесай

Нова тропическа депресия се формира в Атлантическия океан във вторник сутринта и се очаква да се засили до мощен ураган от категория 4 до уикенда, когато се приближи до източните Карибите.

Първата прогнозна следа от Националния център за ураганите сочи бурята към източното крайбрежие, с възможно северно остъргване за Подветрените и Вирджинските острови.

Конусът на центъра на ураганите прогнозира само пет дни. Някои модели на буря с по-дълъг обсег предполагат, че бурята може да се огъне на север, преди да се приближи твърде много до Флорида или Бахамските острови, като потенциално постави Бермудските острови на мерника – но е твърде рано да остане, ако тези прогнози се спазят.

„От този момент се надяваме, че фронт ще излезе от Източното крайбрежие и ще го блокира. Човек никога не може да разочарова пазача с евентуална котка 4 наблизо. Надявайки се на най-доброто,” водещият метеоролог на WSVN Фил Феро публикува в X, социалният медиен сайт, известен преди като Twitter. бурята, която трябваше да се засили до тропическа буря Лий веднага след вторник вечерта, ураган до четвъртък и голям ураган до петък.

Моделите на бурята бяха в пълно съответствие за първите няколко дни от бурята писта, каза центърът за ураганите. Но се отбелязва, че „все още е твърде рано да се определи точно колко близо тази система ще стигне до Подветрените острови, като се има предвид средната грешка в прогнозата за проследяване в тези времеви диапазони.“

Синоптиците казаха, че бурята може дори бързо да се усили по-късно тази седмица при слабо срязване и рекордно топли води близо до Малките Антили, които отбелязаха, че „ще изглеждат по-подходящи в Мексиканския залив.“

„Прогнозата за интензитета на NHC е изключително възходяща за първа прогноза, но е забележително под консенсуса за интензитета,” гласи прогнозата.

Тази сила може да бъде полезна за поддържане на системата далеч от източното крайбрежие, каза Крейг Сетцер, главен метеоролог на Royal Caribbean Group.

„Искаме тази тропическа система да се укрепи бързо, защото по-силен тропически циклон следата е по-лесна за предсказване от тази, която се разпръсква по време на етапа на формиране. Освен това в тази част на океана по-слабият има тенденция да отива по-на запад. Толкова по-силно, по-рано е по-добре за сега“, публикува той на X.

Той отбеляза, че два основни модела на буря, европейският модел и глобалната система за прогнозиране, са в „доста добро съгласие“ по пътека, която държи Лий на север и край бреговете на източното крайбрежие.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР