Образователният министър в оставка Николай Денков няма да участва в

...
Образователният министър в оставка Николай Денков няма да участва в
Коментари Харесай

Николай Денков заяви дали ще участва в служебен кабинет

Образователният министър в оставка Николай Денков няма да взе участие в предстоящ длъжностен кабинет. Това разгласи самият той пред публицисти по време на доклада на МОН.

„ Взех това решение преди месеци. Влизайки в управлението на една от партиите, автоматизирано човек изключва опцията да влиза в служебни кабинети”, разясни той.

И добави, че през идващите месеци ще се опита да убеди обществеността, че има потребност от устойчиво държавно управление. „ За да може проблемите, които виждахме през последните години, да останат в миналото”, заключи той.

"Много се надявам, че идващият министър ще употребява оптимално това, което сме създали, както аз направих по отношение на предходния, и ще го доразшири с концепциите, които има. Това е обикновено изключително в система като нашата, която изисква решение на редица насъбрани през годините проблеми ", сподели министърът в оставка.

"Не имам вяра, че някой ще спре прегледа на образователните стратегии. Всички знаем, че това е належащо. Няма по какъв начин да се спре и задачата по повод оценката на добавената стойност - анализът ще бъде изработен, ние сме апробирали системата, знаем, че тя работи. Въпросът е дали ще бъдат извадени обществено резултатите ", сподели още той. Според него това е въпрос, който министърът ще реши до каква степен му попада в целите, и до каква степен е подготвен да влезе в полемика за тази информация.

По думите на Денков има и въпроси, които остават във висшето обучение, като даде образец с минималните условия към университетския състав, които сега са съгласувани с цялата работна група. Знам, че тези минимални условия могат да бъдат признати от общността. Дали идващият министър ще е подготвен да го направи, това е негово или нейно решение, разяснява още Денков. Има такива тематики, само че аз бих предпочел да ги разисквам със самия министър, с цел да видя до каква степен е подготвен да чуе, че са приоритет, сподели още той.

Според него, в случай че това не се случи - ще имаме сходна обстановка като преди тяхното ръководство - част от проблемите ще се вземат решение, друга част - не, а резултатът е, че средства се харчат, само че успеваемостта им не е тази, която би могла да бъде.

“В нашата система няма първо, второ, трето. Има първо, първо, първо, първо, които би трябвало дружно да се раздвижат, с цел да може цялата система да направи скок напред. Това се опитвахме и да постигнем”, сподели още министър Денков.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР