Образователният министър Николай Денков е подел инициатива за премахване на

...
Образователният министър Николай Денков е подел инициатива за премахване на
Коментари Харесай

Премахват академичния език от учебното съдържание

Образователният министър Николай Денков е подел самодейност за унищожаване на университетския език от образователното наличие. Предстои разискване на концепцията, като задачата е знанията, които получават учениците, да бъдат на практика насочени.

Сред главните проблеми, на които се търси решение, са понижаване на размера на образователния материал, намиране на задоволително време за договаряния, както и развиване на личностните умения.

Според Кина Андреева, основен редактор в едно от най-големите издателства за образователна литература и пособия у нас:

" Ние сме изпълнителят, а Министерството на образованието е институцията, която задава наличието на учебника и какви умения и какви компетентности децата би трябвало да придобият вследствие на тази образователна стратегия, тъй че аз мога единствено да поздравявам нещо такова, тъй като през годините, когато се обсъждаха и в този момент настоящите стратегии, ние неведнъж сме писали мнения до министерството по отношение на това, че стратегиите са доста претрупани, че по някои предмети бяха осъществени козметични промени, че има противоречие по образователните предмети, разнообразни за един и същи клас сред образователните стратегии, само че в никакъв случай тези наши бележки не са били вземани поради ".

" Искам доста ясно да подчертая, че това е един доста дълъг развой и се надявам, че в случай че желаеме един подобен обзор да е сполучлив и да даде добър резултат, може да се извърши за по-малко от две години, тъй като е доста значимо в случай че желаеме да създадем в действителност нещо положително за нашите деца, да се изследва и опита на водещите страни в региона на образованието. Да се види в тези страни, които имат най-високи резултати на Международното проучване PISA по какъв начин са образувани образователните стратегии, тъй като в доста страни образователните стратегии са единствено рамкови и в края на всеки клас детето би трябвало да придобива умения и подготвеност и това се ревизира, до момента в който при нас стратегиите са нагледно казано и със запетайката, до такива елементи са написани ", добави Кина Андреева.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР