Образователният министър акад. Николай Денков обяви, че новата учебна година

...
Образователният министър акад. Николай Денков обяви, че новата учебна година
Коментари Харесай

Денков: Новата учебна година започва по-рано. Мира Иванова: Съсипахте септемврийското море на много семейства

Образователният министър акад. Николай Денков разгласи, че новата образователна година ще стартира по-рано - от 5-и или 6-и септември да вземем за пример. Това даде мотив на водещата по Нова Тв Мирослава Иванова да блесне с крилата фраза: Съсипахте септемврийското море на доста фамилии. 

Но апелирам ви, септемврийското море ли е най-важно или образованието, върна сериозния звук Денков. Разбира се, че образованието, съгласи се Мира Иванова.

Опитваме да компенсираме неприсъственото образование с извънкласни форми, да се социализират назад децата с спомагателни занимания по спорт, с цел да можем да компенсираме застояването в къщи, както и с културни занимания и изкуства. Да си построяват обща просвета, която освен това забиване пред компютрите почва да се губи, добави акад. Денков.

Мотивираните деца и родители съумяват да се оправят с психическо напрежение и с проблеми, които са разнообразни, само че фактически има деца, при които има огромни усложнения и по тази причина методите би трябвало да са разнообразни. Примерно с децата на не толкоз образовани родители, доста добре работят посредниците. Аз имам контакти с една група от шефове на такива учебни заведения, те съумяха да върнат децата над 90% в учебно заведение, тъй като имат метода към съответните групи, тъй че има разлика сред едните и другите, сподели още министърът на образованието.

Относно нарастването на заплатите на учителите, нака изчакаме да мине приемането на бюджета от Министерския съвет, с цел да знаем какво внасяме в Народното събрание. Колко и какви ще са тъкмо числата, зависи от плановете на Министерство на финансите. Това, което знам е, че има схващане в това отношение и е записано в съдружното съглашение, тъй че чакам позитивен резултат. Не желая да споделям число, тъй като на следващия ден ще излезе с два-три лв. по-различно, учителите знаят цифрата, приключи акад. Николай Денков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР