Образователните медиатори успяват да убедят над 60% от родителите сред

...
Образователните медиатори успяват да убедят над 60% от родителите сред
Коментари Харесай

Медиатори убедиха над 60% от ромите да тестват децата им

Образователните посредници съумяват да убедят над 60% от родителите измежду уязвимите групи децата им да се тестват и да се върнат присъствено в учебно заведение. Това твърди неправителствената организация Център Амалипе. Според оценката на организацията, над 50% от паралелките сред I и IV клас се връщат присъствено в учебно заведение с помощта на просветителни посредници, учители и шефове, които дружно на терен осведомят родителите на учениците.

По информация на Център Амалипе, заради огромната дезинформация в цялата страна, голям брой предубеждения, непознаване на самата процедура (на множеството места родителите смятаха, че с тестванията ще се взема проба от носа на децата), доста родители не пуснаха децата си на учебно заведение.
 Малките учениците в 13 области се върнаха в клас
Малките учениците в 13 области се върнаха в клас

В 15 области учениците не престават да учат онлайн поради липса на тествове

Родителите на 57,03 % от учениците от първи до четвърти клас в общините с обща заболеваемост над 250 на 100 000 души в цялата страна са дали единодушие децата им да се върнат в учебно заведение, като бъдат изследвани с щадящи проби за COVID-19 два пъти в седмицата. В 19 области и единодушията от родители, и броят на паралелките в начален стадий, които ще учат присъствено, е над 50%. Повече от половината паралелки се връщат в учебно заведение в 21 области. Децата, които учат онлайн поради липса на проби, ще влязат в клас незабавно, откакто бъдат доставени количества от новите поръчки . Вече е основана организация тестванията да бъдат разпределени из учебните заведения в страната, тъй че до края на седмицата ще могат всички да стартират присъствени образователни занятия.

От центъра означават, че на множеството обитаеми места родителите са склонни децата им да се върнат в учебно заведение след тестване . В доста огромна степен това зависи и от настройката на самия педагогичен колектив. Съществуват обаче и случаи, в които учебните заведения вземат решение и осведомят родителите да не дават единодушие децата им да се тестват и да се образоват в ОРЕС среда. Те сигнализират към всички шефове да положат оптимални старания децата да са назад в учебно заведение.
 Родители на митинг против тестването на възпитаници в София
Родители на митинг против тестването на възпитаници в София

Протестиращите ще продължат с демонстрациите, до момента в който не отпадне заповедта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР