Образователната система не е изолирана от това, което се случва

...
Образователната система не е изолирана от това, което се случва
Коментари Харесай

Вълчев: Ако се спазват мерките, имаме шанс учебната година да бъде над 97-98% присъствена!

 " Образователната система не е изолирана от това, което се случва в обществото. 172 деца и възпитаници и 165 учители са инфектирани. Това значи по 6-7 инфектирани дневно.  Това съобщи на постоянния брифинг на НОЩ просветителният министър. 

Той акцентира, че се удостоверява наклонността, че децата по-рядко се заразяват, до момента в който при учителите заболеваемостта е над междинната за страната. По думите му няма подозрение, че увеличените стойности се отразяват на системата на образованието. " Карантинираните учители и възпитаници са 0,5%, т.е. петима възпитаници на 1 000 не учат ", сподели още Вълчев.

" Не можем да си позволим да затворим учебни заведения. През пролетта организирахме компесаторно образование, само че то не може да бъде за непрекъснато и не може да бъде толкоз дейно. Световните водачи се изрекоха, че ние рискуваме да забавим развиването на децата и да се надигнем пред поколенческа катастарофа ". Засега формите на образование съгласно него дават положителни резултати. " Целта ни е тази година най-много присъствено образование. Много мъчно намираме вярната формула сред правото на обучение и здраве. Ако се съблюдават всички ограничения имаме всички шансове образователната година да бъде над 97-98% присъствена ", изясни просветителният министър.

" Вероятно ще се утежни обстановката не толкоз поради ковид, само че и при настъпването на сезонните грипни вируси. Следим обстановката във всички области и градове, в това число и в Търговище. Призовавам всички учители и непедагогическият личен състав да съблюдават главно мярката с носенето на маски. Ще препоръчаме на учебните заведения да се лимитират незадължителните действия или част от тях да се проведат в електронна среда.

Когато обстановката се усложнява, е належащо да бъдем с няколко дози по-предпазливи. Ще препоръчаме и да се отсрочат екскурзиите. Много по-добре е те да бъдат отсрочени за пролетта. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР