Образователната програма на РИМ-Бургас продължава тази събота, 27 октомври, с

...
Образователната програма на РИМ-Бургас продължава тази събота, 27 октомври, с
Коментари Харесай

Разказват за отровните змии в Бургас

Образователната стратегия на РИМ-Бургас продължава тази събота, 27 октомври, с лекцията " Отровните змии в България ". Автор е уредникът-биолог Божана Рибарова.
Популярен факт е, че в България множеството представители на змиите не са отровни. Предмет на лекторията са точно дребното отровни типове, които можем да срещнем измежду природата и то единствено през топлите месеци на годината. Два от типовете - степна усойница и аспида, даже се считат към този момент за изчезнали от територията на страната и не са установявани в продължение на доста години. Биолозите акцентират, че змията не би нападнала човек, в случай че не бъде раздразнена, и поучават при среща с тези създания просто те да бъдат подминати. Добре е при разходка измежду природата хората да носят подобаващи обувки и чорапи, а също по този начин да се внимава да не се настъпи влечугото инцидентно, до момента в който се препича на слънце.
Лекциите в актуализирания Природонаучен музей в Бургас (ул. " К. Фотинов " 30) са всяка събота от 11.30 часа. Входната такса е преференциална - за възрастни 2 лева, а за учащи и пенсионери - 1 лева
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР