Образователната платформа Школо, с чиито електронни дневници работят повечето училища

...
Образователната платформа Школо, с чиито електронни дневници работят повечето училища
Коментари Харесай

От Школо: отговориха на обвиненията на МОН

Образователната платформа " Школо ", с чиито електронни дневници работят множеството учебни заведения у нас, не е уведомила Министерството на образованието и науката (МОН) за придобиването ѝ от английския снабдител на учебен програмен продукт " Джунипър Едюкейшън ", защото няма такова регулаторно условие. Това обясниха пред БНР от " Школо ".

По-рано от МОН оповестиха, че сезират ДАНС и Комисията за отбрана на персоналните данни (КЗП) за придобиването на " Школо " от непозната компания и че просветното ведомство не е било осведомено по никакъв метод за продажбата. 

Любомир Ваньов, шеф на " Школо ", изясни за какво МОН не е било известено за продажбата на просветителната платформа на непозната компания: 

" Защото няма регулаторно условие, което би трябвало да мине утвърждение ".

По мотив изпратеното от МОН до " Школо " писмо с искане неотложно да бъде предоставена цялата налична информация по отношение на продажбата Ваньов разяснява:

" За към половин час е изпратено безусловно всичко, каквото би трябвало да се изпрати. Ние сме отсреща да помогнем и да спомагаме на безусловно всички държавни органи, които сметнем, че би трябвало да получат каквато и да било информация ".

Притеснения по отношение на продажбата на " Школо " измежду учебни шефове, учители и родители се появиха съвсем незабавно след новината за продажбата на платформата, обявена в понеделник.

Притесненията са дали след смяната в собствеността учебните заведения ще продължат да употребяват по същия метод услугите на " Школо ", на които се доверяват 1700 просветителни институции у нас, по данни на самата българска просветителна платформа:

" Школо " продължава да дава същата качествена услуга. Няма никаква смяна ".

Относно опасенията, че след продажбата на " Школо " ще има приключване на персонални данни на български възпитаници, Ваньов разяснява: 

" Няма да се изнасят данни във Англия или каквото друго може да се приказва ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР