Образователен център „Технократи“ ще представи мини водородни коли на деца

...
Образователен център „Технократи“ ще представи мини водородни коли на деца
Коментари Харесай

„Технократи” показват мини водородни коли на деца и младежи пред НДК

Образователен център „ Технократи “ ще показа мини водородни коли на деца и младежи на 2 7-ми и 28-ми май пред НДК . Събитието е част от първия по рода си у нас Hydrogen Summit - Срещата на високо ниво по въпросите на водорода в Централна и Източна Европа , за който непосредствено от Брюксел идват два автомобила, задвижвани от водород за свободен тест драйв в столицата.
На ревюто пред НДК „ Технократи” ще срещнат деца и възрастни с бъдещето, което носят възобновимите енергийни източници посредством забавни и на практика опити, включващи слънце, вятър и вода. Фокусът ще бъде върху разделянето на водата на съставните ѝ водород и О2 и задвижването на мини автомобил посредством водород. Eкип от обучители ще водят демонстрацията и ще направляват децата като изясняват всеки детайл от процеса и ще ги предизвикват сами да опитват. Едновременно с практиката, децата ще добият и скъпи теоретични знания по въпросите на зелената сила и бъдещето на международната стопанска система и енергетика.
Събитието ще се организира на 27-ми и 28-ми май от 11 ч. до 17 ч. пред НДК, пл. „ Баба Неделя “ , с вход свободен, а на 1-ви юни на пл. “Народно събрание” /пред БАН/ от 10 ч. до 17 ч.

Децата в Благоевград и Стара Загора ще имат опцията да създадат същите опити на 30-ти и 31-ви май.
Hydrogen Summit е проведен от Съвместното дружество “Горивни кафези и водород " дружно с Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал, Българската академия на науките, Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, Министерство на образованието и науката и Столична община.
На формалното разкриване на 27-ми май от 11 ч. , присъединяване ще вземат представители на Европейския парламент и учени, измежду които господин Петър Курумбашев, член на Екологичен потенциал, господин Ангел Попов, Министър на превоза, осведомителните технологии и връзките, проф. Евелина Славчева, шеф на ИЕЕС – Българска академия на науките, проф. Костадин Костадинов от Министерство на Образованието и науката. Специален посетител е и господин Барт Биебуюк, изпълнителен шеф на Съвместното дружество “Горивни кафези и водород”.

За Технократи:
Технократи употребява естественото положение на детския разум, а точно – досетливост, любознание и въображение и го трансформира в действителни умения. Програмите ни, ориентирани към деца и младежи, обгръщат просвета, технологии и изкуства. Вярваме, че занятията ни реализират няколко съществени цели: участниците се научават по какъв начин да работят в екип, осъзнават по-добре своите мощни страни и самостоятелни благоприятни условия, възприемат новите технологии като средство, което открива нови хоризонти, вдъхновят се, забавляват се и намират нови другари.
Web: http://www.technokrati.bg/
Фейсбук: https://www.facebook.com/technokrati.bg/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР