Образователен концерт Детска усмивка се състоя за втори път в

...
Образователен концерт Детска усмивка се състоя за втори път в
Коментари Харесай

120 деца от Северен на концерт с инициатива Да запазим деца...

Образователен концерт " Детска усмивка " се състоя за повторно в Пловдив. Той е част от самодейността " Да запазим децата на пътя ". На него участваха 120 деца от шест детски градини в регион „ Северен”. Събитието се провежда от Български червен кръст-Пловдив и Christian of Roma и се състоя в парк „ Рибница”.



" Основната цел е да бъдат основани трайни умения у децата за отговорно поддържане и запазване здравето и живота при сериозни обстановки, образуване на позитивна настройка към образованието, осъзнаване на здравето като полезност и снишаване на агресивното държание от страна на подрастващите.



Всичко това може да бъде реализирано чрез позитивните страсти, подбудени от музиката, имат вяра уредниците ", изясни притежателят на козметична компания Christian of Roma Елена Кристиано, която в персонално качество поддържа разнообразни събития и дела. В поддръжка на европейската самодейност се е оповестил и музикалният възпитател, пианист и композитор Росалин Наков. Той основава песни, отдадени на сигурността на децата на пътя.

" Интерактивният метод на образование посредством изкуство е в сходство с Националната тактика за възстановяване сигурността на придвижването по пътищата на Република България. Този вид образование става все по-актуален в Европа, тъй като посредством изразните средства на музиката и театъра, под формата на игра, децата овладяват доста елементарно и бързо, съвсем незабелязано, оферти учебен материал ", съобщи шефът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

Образователният концерт се осъществяви със съдействието на Министерство на образованието и науката, администрацията на регион „ Северен” в Пловдив и „ Ротари клуб”-Пловдив. „ С просветителния концерт нашите деца още от напълно дребни могат посредством песни и игри да се срещнат с този извънредно значим за обществото ни проблем-безопасността на придвижването и по какъв начин да се реагира в обособените обстановки на пътя “, сподели кметът на район „ Северен “ Стоян Алексиев, който също участва на събитието.

Сценарият на концерта включваше особено основани по тематиката песни и просветителни и занимателни игри. Текстовете и музиката на песните бяха съобразени с образователната стратегия и възрастта на децата. Подтемите на събитието са здравословно хранене и здравословен метод на живот при децата и запазване на природата и екологично образование.

Проведоха се и интензивно присъединяване на децата от публиката, проучване на ария, спортни игри и други действия. Предишният концерт се състоя в края на 2019 година и на него участваха 400 деца от детските градини на регион „ Южен” в Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР