Образованието има нужда не само от опита, но и от

...
Образованието има нужда не само от опита, но и от
Коментари Харесай

Фандъкова: Образованието има нужда и от опита, и от младостта

Образованието има потребност освен от опита, само че и от младостта. За благополучие у нас има от ден на ден млади учители, които въодушевяват своите възпитаници. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред камерата на NOVA преди началото на формалните празнувания за 24 май пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий”.

Градоначалникът поздрави всички българи с днешния празник. „ Днес е Великден, Великден на духа и просветата”, сподели Фандъкова.

Тя акцентира, че е значимо учителите у нас да получат своето място в обществото и почтено възнаграждение, с цел да може от ден на ден младежи да желаят да преподават.

„ Вече има доста добра среда и за раздвижено образование, имам предвид най-много STEM кабинетите”, сподели още столичният кмет.

" Думите имат страшна мощ и на днешния ден би трябвало да си напомним, че би трябвало да ги сортираме деликатно ", съобщи Фандъкова пред БТВ.

Думата " желая " е тази, която тя чува най-често като кмет, а думата " ненавист " е думата, която провокира горест и терзание у нея. Именно по тази причина Фандъкова прикани да се откажем от езика на омразата. " Езикът е мощен, можем да намерим значимите причини, които да бъдат чути ", добави тя.

" Със сигурност младежите изпитват яд. Това е особено за тях. Важно е да разберем за какво в този миг има подобен яд, за какво това е формата, под която те го показват и може би всички ние възрастните да им покажем по какъв метод те могат да показват своята позиция - мощна, може би и гневна, само че не ориентирана към хорат ", сподели Фандъкова.

" Образованието за мен е идея и то е за цялостен живот. Хората имат потребност освен от информация, а и от диалог, добра дума. Може би тази система ми е дала това - да мога да слушам, а освен да чувам и надлежно да внимавам в посланията, които насочвам, като си давам сметка, че нося огромна отговорност ", сподели столичният кмет.

На 24 май, в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, София ще означи тържествено 130 години от написването на " Върви, народе възродени " от Стоян Михайловски.

По този мотив Йорданка Фандъкова насочи покана към всички столичани и посетители на града да се включат в най-масовото осъществяване на българския всеучилищен химн. На церемонията пред Националната библиотека, която ще стартира в 11 часа, за първи път химнът ще прозвучи в целокупност - изпят от събирателен училищен хор от софийските учебни заведения с диригент маестро Славил Димитров и рецитиран от актрисата Силвия Лулчева.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР