Образованието е основен приоритет в нашата програма. Точната сума, която

...
Образованието е основен приоритет в нашата програма. Точната сума, която
Коментари Харесай

На живо: Бойко Борисов: Такива пари за образование никога не са давани

Образованието е главен приоритет в нашата стратегия. Точната сума, която отпускаме за просветителната инфраструктура, е 624 млн. лв.. Над 400 образователни заведания попадат в програмата, като това значи, че над 250 000 деца ще бъдат наранени от тази инвестиция.

Това сподели на конференция в Министерски съвет районният министър Николай Нанков Николай Нанков е министър на районното развиване и... към профила, който показа информация за плануваните вложения от 624 млн. лева за възстановяване на просветителна инфраструктура по линия на ръководената от министерството Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020. На конференцията присъединяване взеха още министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила, министърът на образованието Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9... към профила, спортният министър Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари... към профила. "Парите от тази стратегия ще бъдат вложени в доста професионални гимназии. Тези гимназии ще бъдат наранени от тази инвестиция. Голяма част от средствата ще бъдат за техническо съоръжение. Професионалните гимназии са нужни, тъй като дават по този начин нужните фрагменти и работна ръка ", разгласи министър Вълчев.

Красен Кралев разкри, че с тези средства ще бъдат ремонтирани физкултурните салони, както и редица спортни учебни заведения и общежитията към тях. "30% от българските учебни заведения нямат физкултурни салони. Работим настойчиво в тази тенденция и се надяваме през идната образователна година този проблем да бъде решен ", безапелационен беше спортният министър.

Кметът на Бургас Димитър Николов и кметът на Велико Търново Даниел Панов желаеха своята признателност към държавното управление. Те бяха уверени, че с тази инвестиция ще бъдат изрично усъвършенствани изискванията в учебната система. Председателят на синдиката на българските учители Янка Такева беше уверена, че с тези евросредства ще може да се усъвършенства и кадровата политика в системата на образованието.

"Полагаме доста старания за ремонтите на детски градини и учебни заведения. Тук е министърът, дано той да каже дали за образовние са отпускани такива средства до момента. Образованието беше приоритет номер едно в предизборната ни стратегия. Сега изпълняваме обещанието си. Увеличават се парите за учителите, ремонтират се учебни заведения, енергийна успеваемост, сменяме осветлението, оправяме физкултурни салони и плувни басейни. Такива пари в никакъв случай не са давани и няма да се дават. За това европейската взаимност е толкоз значима за нас ", безапелационен беше министър-председателят Борисов.

"Обръщам се към кметовете. Направете си бързо и транспарантно плановете, с цел да не идват след това да ви вършат репортажи за некадърни поправки. Стегнете се и още идната година родителите на децата да видят забележими резултати. Много браншове желаят повече средства. Ще намерим и за тях. Изпълняваме прецизно обещанията си в бранш обучение. Да, ще построим пътя Асеновград - Пловдив и ще му се радваме незабавно. Това, което вършим през днешния ден с тази инвестиция, ще се изплати и ще й се радваме след след 10-12 години. Най-важното е децата да се върнат в учебните заведения. МОН работи доста старателно по този проблем. Само по този начин ще можем да произведем нужната ни качествена работна ръка ", разгласи министър председателят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР