Oбразованието e необходимо да се разглежда като подготовка за живота.

...
Oбразованието e необходимо да се разглежда като подготовка за живота.
Коментари Харесай

Образователна конференция дава старт на учебна година

Oбразованието e належащо да се преглежда като подготовка за живота. То е обвързвано освен с преодоляване на университетски познания, само че и с неповторимия капацитет на детето да развива независимо мислене, взимане на решения, самодисциплина, морал, умения за връзка с другите, комплициран набор от умения за кооперативност, сериозно мислене и решение на проблеми.

Как се осъществя тази цел в фамилията и в класната стая? Какви са достиженията на децата в областта на общественото развиване? Има ли характерни измерения на общественото действие на учениците?

Институт Монтесори България инициира и провежда еднодневна просветителна конференция на тематика: Развитието на детето в обществената среда, с която цели социална полемика с акцент върху методите на развиване и образование, механизмите за справяне с рискови обстановки и шерване на положителните практики.

На 17 септември 2017г. от 9:00 до 18:00 часа в Sofia Event Center в София ще имаме шанса да чуем интернационалните лектори с извънреден опит като доктор Стийв Хюз, Президент на Американското сдружение на педиатрите невропсихолози и член на Global Research Committee, Джудит Орайън, Директор AMI Обучения и Сандра Роменска, Преподавател по Лидерство и Педагогически шеф в учебното заведение по Мениджмънт в университета St Andrews в Шотландия, Обединеното Кралство.

Ще чуем още: детският психолог Камелия Ханчева, която ще изследва тайните на прочувственото развиване при децата; Венета Нейнска – пианист, възпитател и Артистичен шеф на Модо България, ще подчертава върху позитивното въздействие на музикалното обучение върху детското обществено развиване. Детският публицист и странник Петя Кокудева ще се включи с тематиката: “Пандата е черно-бяла, тъй като играе доста шах, или забравеното изкуство на диалога с деца”.

Като част от конференцията, Стефан Стоянов, заместник-кмет на гр. Пловдив, ще показа по какъв начин могат да бъдат въведени положителните практики и какви са механизмите за възстановяване на качеството на общественото обучение за цялостното развиване на личността.

Децата в цифровата епоха и по какъв начин младите възпитаници да бъдат готови за бъдещето е тематиката на презентацията на Жюстин Томс, която е приет специалист онлайн връзки с над 20-годишен стаж. Златина Михайлова ще дискутира образованието в подтекста на развиването на хора, организации и общества.

Като част от конферентната стратегия е планувана специфична за България прожекция на документалния филм “Най-голям късмет за успех” /Most Likely To Succeed. Заснет в над 100 класни стаи филмът предлага взор към трогателен нов метод за поощряване на развиването на обществени умения, сериозно мислене, почитание, любознание. “Най-голям късмет за успех” води до полемика по какъв начин тези значими умения в днешния професионален свят могат да бъдат развивани наред с университетските познания. Във време, в което доста от неотдавна приключилите колежи се озовават без работа или заети с неквалифициран труд, филмът изследва аргументите за този феномен и предлага едно допустимо решение.

Вижте програмата на конференцията
Запознайте се с лекторите
Разгледайте графика на работилниците
Прегледайте демо кътовете
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР