Образованието е най-точният тест за всички проблеми в една държава,

...
Образованието е най-точният тест за всички проблеми в една държава,
Коментари Харесай

Елисавета Белобрадова: Образованието е най-точният тест за всички проблеми в една държава

„ Образованието е най-точният тест за всички проблеми в една страна, тъй като няма друга система, която да се тества на национално равнище всяка година “.

Това написа във Фейсбук депутатът от групата на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ Елисавета Белобрадова . Тя съобщи, че е почнала да обикаля детски градини у нас, с цел да се среща на място с шефове и учители , с които разисква проблемите в системата . Публикуваме цялостния ѝ коментар без редакторска интервенция: 

„ Никога не съм разбирала за какво, когато стане нещо извънредно неприятно и някакви хора се държат невъзпитано в Народното събрание, ни назовават „ детска градина “.

Детската градина ми е обичаното място в България. Няма детска градина, в която проблемите да са напълно едни и същи. Навсякъде научаваш нови неща. Затова започнах да обикалям детските градини в България.

Бях посетител на две шуменски детски градини. Много песни изпяхме, направихме мартеници и поговорих с директорките за проблемите в системата, с които те се сблъскват – провокациите да се грижиш качествено за децата през 2024г, компликациите, които срещат при полагане на грижи за деца със специалони просветителни потребности, определяне на същинска връзка с родителите, липса на национална политика по ранно детско развиване, признати стандарти за ранно детско развиване.

Безкрайно съм признателна, че самата директорка работи по неприети в България стандарти, тъй като от 2016 година чака да бъдат довършени, обнародвани и вкарани в работа.

От няколко месеца работим в тази тенденция и въпреки всички да споделят, че образованието ни е безспорен приоритет, то постоянно пада в жертва на политическата конюнктура, несигурността и проблемите, които страната има като цяло. Образованието, в действителност, е най-точният тест за всички проблеми в една страна, тъй като няма друга система, която да се тества на национално равнище всяка година.

Прекрасно е да срещнеш шефове със сърца, учители, които прегръщат децата непрекъснато, помощници на учителите, които дават всичко, с цел да се усеща едно дете обичано.

А децата са страхотни и са много по-възпитани и усмихнати от нас в националното заседание. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР