Образованието е дълг на нас към бъдещите поколения. Аз съм

...
Образованието е дълг на нас към бъдещите поколения. Аз съм
Коментари Харесай

Атанас Камбитов: Образованието е най-добрата инвестиция - ще подобрим материалната база, за да има по-качествено обучение

Образованието е дълг на нас към бъдещите генерации. Аз съм сигурен, че то е най-хубавата инвестиция, която човек може да направи. Защото образованите хора са бъдещето на Благоевград, те ще подсигуряват неговото развиване и триумф. Това твърди самостоятелният претендент за кмет на община Благоевград и някогашен градоначалник - Атанас Камбитов.

И напълно закономерно тези негови думи намират удостоверение и в управническата му стратегия за интервала 2023-2027 година в бранш „ Образование “, в случай че получи още веднъж доверието на жителите.

Той залага на два фундамента в нея – по-качествено образование на учениците и по-добра материална база. За да се случи това, Община Благоевград би трябвало да сътвори нужните условия. Затова едно от първите неща е да се направи всичко належащо за прекосяване на учебните заведения към едносменен режим.

„ Време е някой да обърне внимание и на „ горещия картоф “, обвързван с двете елитни гимназии - Математическата и Езиковата, които в този момент употребяват една постройка, а това основава неудобства и на възпитаници, и на учители, и на родители. Ще упорствам за регулярни срещи сред Община и Регионалното ръководство на образованието, ще въведем електронен банкет за първи клас, ще подкрепим новаторския метод в образованието, което би трябвало да подсигурява претовареност и конкурентоспособност “, счита Атанас Камбитов.

Един от акцентите в програмата му е разширеното практическо образование в действителна работна среда, откриване на нови специалности в междинните образователни заведения след изчерпателен и деен разговор с работодателите. Община Благоевград ще подкрепя учебните заведения и детските градини по планове, с които да подобрят материалната си база, ще построи и обнови спортните уреди в общинските учебни заведения и в детските градини и ясли. Ще се подсигурява достъп до гратис и качествено обучение за всяко дете.

Особено значимо е да има здрава и непрекъсната връзка сред учебни заведения, университети и колежи с бизнеса. Целта е да се получават на практика умения на учениците в съответни специалности за по-лесно кариерно развиване в бъдеще и да се учат специалности, които са водещи на пазара на труда.

Ще продължи стимулирането на изявени деца в науката, спорта и културата, като ще им се дава общинска стипендия. Ще се усилят тези тласъци, защото децата е нужно да са стимулирани, с цел да вървят напред и да станат сполучливи персони. Ще се организират състезания, които да въодушевяват учениците и студентите - Студент на годината, Ученик на годината, Доброволец на годината, Клас на годината. Ще се подсигурява достъп до гратис и качествено обучение за всяко дете.

„ Бъдете сигурни, че Община Благоевград под мое управление все по този начин ще продължи да прави всичко належащо за възстановяване на материалната база на всички образователни заведения, да работи все по този начин настойчиво за обезпечаване на комфорта и удобството на учениците! “, безапелационен е Атанас Камбитов.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР