Образно бих казал - един от елементите на Борисовата държава

...
Образно бих казал - един от елементите на Борисовата държава
Коментари Харесай

Атанас Атанасов за спецправосъдието: Един от елементите на Борисовата държава беше закрит

" Образно бих споделил - един от детайлите на Борисовата страна беше закрит ". Това съобщи зам.-председателят на " Демократична България " Атанас Атанасов в ефира на Българска национална телевизия. Той разяснява закриването на спецправосъдието.

Миналата седмица Министерство на вътрешните работи разгласиха лист от 116 преписки, изпратени в интервала 2020-2021 година за корупция по високите етажи на властта. Половината от тях са изпратени в Специализираната прокуратура и до ден сегашен няма реакция. Там има данни за закононарушения, осъществени в опазването на здравето, в строителството на пътища. Направи ми усещане, че за три от тези преписки е маркирано, че са свързани с лица, близки до основния прокурор и до момента няма реакция по тях ", разяснява Атанасов.

Според него спецправосъдието е основано, с цел да бъдат преследвани политически неуместните на " Борисовата страна " и да бъдат прикривани закононарушения.

" На всеки един от магистратите е дадена опция да продължи реализацията си в правосъдната система. Следващата стъпка е обща промяна в правосъдната система. Децентрализиране на прокуратурата и преструктуриране на Висшия правосъден съвет посредством промени в Конституцията. На този стадий е ясно, че ГЕРБ и ненапълно Движение за права и свободи няма да поддържат тези оферти. Ако няма болшинство за конституционни промени, има и други механизми за промени в процесуалните закони, които могат да се реализиран с нормално болшинство ", счита зам.-председателят на " Демократична България ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР