Обратното броене до Световните автомобилни награди продължава, тъй като организацията

...
Обратното броене до Световните автомобилни награди продължава, тъй като организацията
Коментари Харесай

BMW X1, Kia Niro и Hyundai Ioniq 6 ще се борят за титлата Световен автомобил на годината

Обратното преброяване до Световните автомобилни награди продължава, защото организацията разкри тазгодишните финалисти в шест разнообразни категории. Въпреки че спечелилите ще бъдат оповестени едвам идващия месец, BMW и Lucid преобладават в надпреварата.

Без повече детайлности финалистите за Световен автомобил на годината за 2023 година са BMW X1 / iX1, Hyundai Ioniq 6 и Kia Niro. Това е забавно развиване, защото Ioniq 6 е профилиран BEV, до момента в който X1 и Niro оферират електрическо задвижване.

Все още не е ясно кой от моделите ще получи окончателното утвърждение, само че те победиха Alfa Romeo Tonale, BMW Серия 2 Купе и Mercedes C-класа. Те също по този начин победиха Nissan Ariya и Z - наред с други.

Ioniq 6 се бори и за купата " Световен електрически автомобил ". Той обаче е изправен пред скъпи съперници, измежду които BMW i7 и Lucid Air. Първият индикатор е доста добър, до момента в който вторият предлага пробег по EPA до 830 км.

За купата " Световен първокласен автомобил на годината " се борят и BMW i7 / 7-Series и Lucid Air. Те ще се съревновават с Genesis G90, само че BMW може би ще се оправи, защото 760i xDrive е свръхестествен.

Финалистите за Световен високопроходим автомобил са малко необикновени, защото Nissan Z е единственото купе. Той ще се изправи против Toyota GR Corolla и електрическия Kia EV6 GT. Макар че някои хора може да отхвърлят последния, не трябва, защото той разполага с 576 к. с. (430 кВт/584 к. с. ) и 545 фута стерлинги (738 Нм) въртящ миг.

Сред кандидатите за Световен градски автомобил са Citroen C3, ORA Funky Cat / Haomao и Volkswagen Taigo / Nivus, а Hyundai Ioniq 6, Land Rover Range Rover и Lucid Air се борят за Световен авто дизайн на годината.

Победителите ще бъдат оповестени на автомобилното ревю в Ню Йорк на 5 април, а до тогава ни кажете кой съгласно вас би трябвало да завоюва.

   width=
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР