Обратното броене до пускането на тол системата започна на 16

...
Обратното броене до пускането на тол системата започна на 16
Коментари Харесай

Проф. Олег Асенов: Тол системата тръгва пробно на 16 август

Обратното преброяване до стартирането на тол системата стартира на 16 март. На 16 август ще сме подготвени. Това пробно стартиране ще продължи три месеца. Това съобщи професор Олег Асенов от АПИ в предаването "Плюс-Минус " по Нова телевизия.

Всички средства от тол системата отиват по профилирани сметки в Българска народна банка, а по-късно в бюджета, увери специалистът.

"Като оператор на системата желая тя да стане още през днешния ден, само че има разнообразни точки, които би трябвало да се изпълнят. В момента тече тестовия интервал. Принципът е, че би трябвало да се възвърне верният модел на финансирането на пътищата в България “, акцентира Асенов.

Той увери, че ще се върви към това с равномерен преход.

„ Всяка страна има проблеми с тол системата си. Няма по какъв начин да се случи по-добра стопанска система, в случай че нямаме положителни пътища “, разяснява представителят на АПИ.

„ Тестовете ще са за другите способи за таксуване на тежкотоварните камиони. Ще има три способ – на база на маршрутна карта, годна 24 часа. Ще има опция за отсрочване на старта и с нея ще може да се възнамерява маршрута “, сподели още той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР