Обрати във времето до края на март! Говори проф. Рачев. Задават

...
Обрати във времето до края на март! Говори проф. Рачев. Задават
Коментари Харесай

Обрати във времето до края на март! Говори проф. Рачев


Обрати във времето до края на март! Говори проф. Рачев. Задават се превалявания и захлаждане, само че още веднъж ни чака стопляне с няколко градуса в идната събота и неделя.

Баба Марта ще редува слънце и дъжд през уикенда и новата седмица. Това предвижда климатологът проф. Георги Рачев, представен от „ Телеграф “.

„ Очаква ни типично мартенско време. То е доста друго от времето през март през миналите 6-7 години, когато беше много по-студено, в сравнение с сега “, отбелязва професорът.

В събота, неделя и в понеделник ще се радваме на повече слънце. Валежите освен ще отслабнат, само че и дефинитивно ще спрат. Минималните температури ще бъдат сред 4 и 9 градуса, а оптималните ще бъдат 13 градуса, а тук-там даже ще стигат до 18 градуса.

От вторник ни чака захлаждане. Очаква се минималните температури да бъдат сред нула и 5 градуса, а оптималните – сред 9 и 13 градуса.

Валежи се чакат на обособени изолирани места в неделя, като по-съществени ще са те във вторник и сряда, а в четвъртък те ще бъдат алегорични.

Отново ни чака стопляне с няколко градуса в идната събота и неделя.

„ Наблюдаваме един естествен март месец, подобен какъвто го чакахме по дълготрайните прогнози. Не се виждат към този момент индикации за съществени слани. Почвената влага, изключително в Западна България, към този момент е в границите на естественото “, отбелязва още проф. Рачев.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР