Обрат във времето, задава се опасен циклон към Балканите: Ето

...
Обрат във времето, задава се опасен циклон към Балканите: Ето
Коментари Харесай

Обрат във времето, ето кога пада първият сняг в България


Обрат във времето, задава се рисков циклон към Балканите: Ето по кое време пада първият сняг в България. Балканският полуостров ще бъде „ цел “ на серия от средиземноморски циклони – вероятни са наводнения.

Първата прогноза за вероятни превалявания от сняг на Балканския полуостров към този момент влезе в прогнозите на GFS. Това споделят синоптиците от Meteo Balkans („ Метео Балканс “).

Според модела се предвиждат превалявания от сняг и даже снежна завивка, като тук-там тя ще е над 2-3 см. В планините и над 20 см. Според GFS към края на месеца ще стартира полярно навлизане, което е обвързвано с полярен циклон, ситуиран над Европейска Русия, Украйна и Полша. GFS модела предвижда и за евентуален иден циклогенез над Балканския полуостров.

Ако тази прогноза се реализира ще имаме първите превалявания от сняг за тази зима и то в Предбалкана и Софийска област.

Нека да обърнем внимание и на идните превалявания, свързани с идните циклони в Средиземно море. Според модела Балканският полуостров ще бъде „ цел “ на серия от средиземноморски циклони.

Високото налягане над Централна Европа ще усилва преваляванията над полуострова. Ако този сюжети се осъществя ще имаме и проблем от вероятни наводнения в Сърбия, Румъния, България и Черна гора.

Разбира се тази прогноза ще претърпи своите промени най-малко няколко пъти, само че е добре да я знаем, с цел да не сме “изненадани ”.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР