Обрат в преговорите за излъчване на правителство от Има такъв

...
Обрат в преговорите за излъчване на правителство от Има такъв
Коментари Харесай

ДБ и ИБГНИ искат конкретика за състава на кабинет на Има такъв народ

Обрат в договарянията за лъчение на държавно управление от " ИТН ". " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме! " упорстват за повече конкретика и съглашение преди да дадат поддръжката си.

Те упорстват да видят и имената на новия проектокабинет. От " ИТН " обявиха, че ще оповестят името на премиера, когато получат мандат от президента. Имената в кабинета няма да са ясни до края на седмицата.

В остра декларация от парламентарната естрада Христо Иванов даде да се разбере, че от " Демократична България " са недоволни от обстоятелството, че към този момент близо седмица се водят диалози, без конкретика и без реализиране на съглашение. Демократична България и ИБГНИ упорстват за ясни гаранции, че в препоръчаното от " ИТН " държавно управление няма да се усеща въздействието на ГЕРБ и Движение за права и свободи. От Българска социалистическа партия обявиха, че са удовлетворени от диалозите до момента, тъй като се реализира единодушие по обсъжданите тематики.

" Демократична България " втвърдиха тона. Христо Иванов разгласи, че ще положат старания за лъчение на държавно управление от " ИТН ", само че не непременно. Готови са както да са съпротива, по този начин и за нови избори. Показа, че не одобряват обстоятелството Движение за права и свободи да вземат участие в диалозите.



" За нас ще бъде доста значимо това държавно управление да има доста явен ангажимент, програмен, с няколко тематики, които са свързани с опцията да освободим от корупцията българската страна. " Ние ще чакаме редовно съглашение или едно съглашение, което ясно да конфигурира поддръжката за това ръководство, тъй че то да може в действителност да държи на отдалеченост Движение за права и свободи и ГЕРБ. Ние сме подготвени да разгледаме и всички останали варианти, в това число да бъдем съпротива от " Демократична България ", съобщи ръководителят на " Демократична България " Христо Иванов.

Мустафа Карадайъ незабавно реагира на думите на Христо Иванов.

" Вашата отпадналост не се опитвайте да я криете отново с анти Движение за права и свободи изразителност. Вие търгувате и рекетирате всяка власт. Вие сте част и сте артикул, и в това число естествено и пленник, на една проведена олигархично-медийна-НПО-политическа група. Ние призоваваме посредством разговор сред парламентарните групи да определим националните цели, да възстановим държавността, нормалността в политиката и демокрацията в България ", отговори от трибуната Карадайъ, ръководител на Движение за права и свободи.



И от " Изправи се БГ! Ние идваме " се причислиха, че ще поддържат държавно управление, в което ГЕРБ и Движение за права и свободи нямат въздействие.

" От опит знам, че когато стартират декларацииите от парламентарната естрада, диалозите за основаване и за поддръжка на държавно управление, не вървят ", сподели Мая Манолова, ръководител на ИБГНИ.

От " ИТН " обявиха, че договарянията не престават и скоро ще са подготвени с претенденти за министри и министър председател. Но не прецизираха по кое време. Ясно е, че няма да е до петък.



Българска национална телевизия: Готови ли сте да подпишете съглашение?

" Не сме разсъждавали по този въпрос изобщо.Не инцидентно имахме диалози, които не престават на експертно равнище и както към този момент казахме, нещата, които би трябвало да бъдат научени от хората, които са заинтригувани от тези неща и би трябвало да ги знаят, те се споделят там на тези места и с тези хора ", разяснява Ивайло Вълчев от " ИТН ".

" Демократична България " и ИБГНИ организираха среща в Народното събрание на тематика държавно управление. Според тях кабинетът би трябвало да бъде деликатно селекциониран от хора, които притеглят доверие, само че не повдигат въпроси. Смятат, че би трябвало да се направи изпитание в постоянното държавно управление да се привлекат служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, тъй като се употребяват с огромна социална поддръжка.



" Трябва да можем да кажем на нашите гласоподаватели защо сме дали своят вот. Ние не можем просто да гласуваме за по този начин да се каже някакви зайци извадени от цилиндър, които са сложени и се споделя - или гласувайте, или отиваме на избори. Не е това градивен метод да се подхожда ", сподели Христо Иванов.

" Нашата днешна среща и изказване с " Демократична България ", дано бъдат разчетени като една алена лампичка, че ние няма да поддържаме непременно и няма да си позволим да излъжем хората от митингите, българските жители, които имат голяма вяра в действителност да се случи смяна ", добави Манолова.

Лидерът на Българска социалистическа партия сподели, че до момента са провели три експертни срещи с " ИТН ", в които са търсили допирни точки в региона на здравеопазваенто, образованието и обществената политика. Постигнали са единодушие по 15 съответни тематики. Окончателно решение дали ще поддържат кабинет на Има Такъв Народ ще вземат, когато видят състава му.



" Ние отиваме с готовата стратегия и си слагаме на масата целите и си споделяме " Искаме да приказваме по този, по този и по този въпрос ", от другата страна срещнахме схващане - експертиза, професионално отношение ", съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Днешната среща сред Българска социалистическа партия с " ИТН " е на тематика стопанска система. Разговорите на следващия ден не престават.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР