Обрат в обществените на гласи на британците по адрес на

...
Обрат в обществените на гласи на британците по адрес на
Коментари Харесай

Все повече британци смятат Brexit за грешка

Обрат в публичните на гласи на британците по адрес на излизането от Европейския съюз регистрират социолозите на Острова.

Според ново социологическо изследване към този момент 43% от популацията считат, че напускането на Европейски Съюз е било положително решение, до момента в който 57% го считат за неточност.

Данните бяха оповестени от ръководителя на Британския съвет за социологически изследвания Джон Къртис. Той напомни, че през 2016 година съвсем 52% от английските гласоподаватели гласоподаваха за овакантяване на Европейски Съюз и провокираха по този метод вълна от шокови събития в Европа и света.

„ Днес Brexit евентуално е на най-ниското си равнище на известност от юни 2016 година насам “ , сподели Къртис.

Тенденцията към спад на ентусиазма към напускането на Европейски Съюз станала по-забележима след есента на 2021 година, когато дефицитът на към 100 000 водачи на камиони остави доста английски компании и консуматори в неспособност да купуват редица вносни артикули, с които са привикнали. А това докара до недостиг на серия нормални продукти от пазара във Англия.

Тогава анализаторите твърдяха, че доста от тези водачи на камиони са били от Източна Европа, само че отдръпването от единния пазар, който подсигурява свободното придвижване на служащите, ги е подтикнало да търсят по-добри благоприятни условия на континента.

Продължаващата рецесия с разноските за живот, провокирана от спираловидната инфлация и цените на силата, в допълнение усили пропастта сред тези, които поддържат Brexit, и тези, които съжаляват за него , сподели Къртис. Все отново той посочи, че още е рано да се приказва за изцяло преосмисляне на резултатите от референдума. Затова на този стадий нито една от огромните политически партии в Обединеното кралство не възнамерява да предизвиква или да желае провеждането на нов референдум. Основното безпокойство е, че въпросът може да отблъсне основни гласоподаватели.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР