Обрат по случая с уволнението на Сам Алтман. Той се

...
Обрат по случая с уволнението на Сам Алтман. Той се
Коментари Харесай

Сам Олтман се връща като главен изпълнителен директор на OpenAI

Обрат по случая с уволнението на Сам Алтман. Той се е съгласил да се върне да управлява OpenAI, оповестиха от компанията в обява в X, представена във от Financial Tribune. Новината идва дни след изненадващото му премахване като основен изпълнителен шеф и реакцията на чиновниците, които обявиха, че ще го последват.

„ Постигнахме кардинално съглашение Сам Алтман да се върне в OpenAI като основен изпълнителен шеф “, се споделя в обявата.

Илън Мъск - създател на Tesla и SpaceX разяснява обявата на OpenAI, като съобщи, че това е било „ за нищо “, само че отбелязва, че дейностите им са „ добър маркетингов трик “.

В обява в X, Алтман написа, че „ чака с неспокойствие “ да се върне към OpenAI и да надгради „ мощното партньорство “ на компанията с Microsoft, който е най-големият финансов покровител на производителя на ChatGPT.

Съобщението наподобява поставя завършек на дни на безпорядък за AI промишлеността, включващи договаряния за това кой би трябвало да управлява OpenAI и по какъв начин би трябвало да се ръководи компанията, както и по-широки полемики за това какъв брой бързо би трябвало да се движи конкуренцията във въоръжаването за създаване на AI технология.

Подробностите за уволнението и повторното наемане на Алтман остават неразбираеми, показва CNN.

21 ноември 2023, 14:34

Трусове в OpenAI: След като смениха шефа и той отиде в Майкрософт, чиновниците се канят да го последват

 



 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР