Обрат? Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е задържан, а

...
Обрат? Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е задържан, а
Коментари Харесай

Активисти на ГЕРБ блокираха входа пред дома на Борисов

Обрат? Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е арестуван, а се прави единствено инспекция в дома му. Това обявиха от ГЕРБ.

По-рано от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че в ход е огромна интервенция Групово дело " Национална полиция " във връзка със 120 случая на Европейската прокуратура в България, както и че все още са арестувани Бойко Борисов, Владислав Горанов, Менда Стоянова и Севдалина Арнаудова.

По информация от следствието, в дома на Арнаудова е открит джип, който се води благосъстоятелност на компанията " Аркад ". Тя строи газопровода " Турски поток " през България.

От ГЕРБ отхвърлиха да е арестуван водачът им, само че потвърдиха информацията, че 10 служители на реда са влезнали в дома на някогашния министър председател в Банкя. Пристигнали са към 20 часа и досега не престават да са там.

В момента домът на Борисов се обискира, а пред него към този момент стартират да се събират деятели на партията.

От прокуратурата оповестиха, че към този час не са известени за дейностите по следствието. Това стана ясно от думите на Сийка Милева, представител на основния прокурор.

Съгласно българското законодателство при дейности по необходимост прокуратурата би трябвало да бъде известена до 24 часа.

" Опитват се да арестуват Бойко, Менда, Влади Горанов и Севда... Много сложна задача за ръководещите, тъй като заповедта за арест въпреки всичко изисква да се сформира изречение с подлог и сказуемо... ", написа депутатът от ГЕРБ Любен Дилов-син във Фейсбук профила си довечера след новината за арест на водача на партията. В същото време ПР-ът на ГЕРБ Никола Николов опроверга информацията за задържане и посочи, че се прави инспекция.

В поста си Дилов споделя, че това е " превъзходен метод да се отклони вниманието от решенията за форсмажора, ние в НАТО ли сме, или не, цените на тока, горивата, олиото и така нататък В селото на въртоглавите всеки ден е панаир! ".

Общинският консултант Борис Бонев разяснява случилото се с думите " Време беше! Това би трябвало да бъде единствено началото, тъй като България е бедна, тъй като е крадена. София също! " в обществената мрежа Фейсбук.

" Това е началото на края на актуалното ръководство. Ние ще предприемем безусловно всичко, с цел да бъде това държавно управление свалено допустимо най-скоро. Това го споделям на Бойко Рашков ", съобщи Тома Биков от ГЕРБ.

" Към момента Бойко Борисов не е задържан, прави се обиск в дома му. По-интересното е за какво и по кое време се случва това. Новата власт демонстрира същинското си лице, а то е озъбено и отмъстително ", акцентира Томислав Дончев. И добави: " Най-големият скандал в една страна е да бъде задържан министър-председателят. А още по-голям е да се задържи водачът на опозицията. В момента има риск за това по какъв начин действа демокрацията у нас ".

" В момента виждаме още веднъж една ПР акция. Аз нямам терзания. Притеснява ме това, че законите в България от ден на ден и повече не се съблюдават. Това, което се случва е невиждано. Показва законите в страната. Не може да се прави по сходен метод обиск ", безапелационна беше и Деница Сачева.

" Тази акция идва единствено ден, откакто се разгласи новата социология, съгласно която ГЕРБ освен наваксва изоставането от Политическа партия, само че и е напът да ги изпревари ", уточни Георг Георгиев.

" Към 20 ч. са пристигнали цивилни служители на реда, без коли и са почнали обиск без наличие на юрист. Хляб и представление - и защото хлябът явно е безценен, остава единствено зрелището, тъй като то е гратис ", уточни Даниел Митов.

" Целта на Бойко Рашков е една единствена - да извърши политическата воля на това държавно управление, с главната концепция да се саморазправи с неговия политически конкурент ойко Борисов, това няма да стане, дано бъде ясно на всички. всички наши членове и симпатизанти ще бъдат събрани, Няма да позволим беззаконието да господства в страната ", съобщи някогашният здравен министър Костадин Ангелов.

По думите му евентуално тази полицейска интервенция е разпоредена от министър-председателя. " Това значи, че това държавно управление не може да се оправи с нито едно отговорностите си! Очаквайте доста сериозен отпор една по-различна съпротива и доста скоро - оставката на българското държавно управление ", добави Ангелов.

" Не е арестуван. Борисов е в дома си, пред който сме всички ние. Адвокат Менков беше позволен едвам след час, това е жестоко нарушаване на Наказателно-процесуален кодекс. В 20 ч. да се стартират такива дейности се прави единствено при тежко закононарушение, а няма данни за такова ", съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, която е с други членове на партията пред дома на Борисов.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР