Обрат! Искат Иванчева и Петрова отново зад решетките Бившият кмет

...
Обрат! Искат Иванчева и Петрова отново зад решетките Бившият кмет
Коментари Харесай

Първи СНИМКИ на освободената Иванчева

Обрат! Искат Иванчева и Петрова още веднъж зад решетките

Бившият кмет на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова напуснаха следствения арест на улица „ Майор Векилски “. Тяхното стартиране се забави с повече от час и половина. Иванчева и Петрова бяха конвоирани от полицията до домовете им.

„ Нямам скрупули, свързани с работата ми. Развълнувана съм, че съм си у дома ”, съобщи пред публицисти пред дома си Иванчева. „ Психически не сме добре, оглупели сме в същинския смисъл. Много е мъчно – физически и душевен не сме добре ”, сподели още Десислава Иванчева. " Рано или късно истината ще излезе. Много ще ни е мъчно. Това е един свят, който е измамлив и неистинен ", добави някогашният кмет на " Младост ", написа БЛИЦ.

Припомняме, че прокуратурата реши да пусне за празниците двете дами, само че по-късно счита още веднъж да изиска те да бъдат върнати зад решетките. Така мярката им за неотклонение се трансформира в по-леката – „ домакински арест ”. Адвокатите им упорстваха Иванчева и Петрова да бъдат освободени, защото няма заплаха да извършат ново закононарушение или да се укрият, както и поради влошеното им здравословно положение.

Припомняме, че кметицата на " Младост " Десислава Иванчева бе задържана зрелищно по време на приемане на рушвет. Тя, заместничката й Биляна Петрова и помагачът им Петко Дюлгеров са в ареста по обвиняване, че са взели рушвет в изключително огромни размери. Инвеститорът Александър Ваклин упрекна кметицата, че му е поискала 500 000 евро, 70 000 от които бяха открити у нея и у Дюлгеров. Подкупът трябвало да накара Иванчева да придвижи разрешителното на предприемача за градеж. Иванчева отхвърля обвиняванията. Тя е безапелационна, че не е знаела за парите, открити в колата й, както и че не е разговаряла с Ваклин отвън общината, а при диалозите им обсъждали план за детска площадка.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР