Обръщението на испанския крал Фелипе VI по повод референдума в

...
Обръщението на испанския крал Фелипе VI по повод референдума в
Коментари Харесай

Скритите знаци в посланието на испанския крал Фелипе

Обръщението на испанския крал Фелипе VI във връзка референдума в Каталуния беше много ясно като обръщение – „ някои представители на властта” в провинцията са нарушили конституцията и самостоятелния статут на района и са показали „ неприемлива нелоялност” и „ безконтролно поведение”.

Интересни обаче са и невербалните послания в обръщението му.

До лявата ръка на краля е испанското знаме, а до него се виждаше и флагът на Европейския съюз. От другата му страна има отворен преносим компютър , който да подсети, че кралят е съвременен и също така следи борбите в обществените мрежи, които се развихрят около референдума – незачитан, несъмнено, от Мадрид.

Зад главата на Фелипе се вижда част от картина , която да сложи монархическата му власт в исторически подтекст.

Една от първите реакции в обществените мрежи да беше шегата дали това, което се вижда тъкмо зад главата на крала, е палка – в Каталуния имаше конфликти с принуждение, а палките влязоха в приложимост.

¿Esto es una porra? pic.twitter.com/7y1QSrdl0w
— Tuan (@____tuan) October 3, 2017
Всъщност по-важният знак е коя личността на картината. Това е Карлос III Бурбонски , кралят, който постанова испанския (т.е. кастилския) език в просветителната система в цялата страна през 1768 – за сметка на каталунския. За учителите, които вземат решение да не се съобразят със заповедта му, има съществени санкции – включително и затвор.

El rey Felipe VI pronunció su mensaje institucional ante un cuadro de Carlos III, el monarca q impuso el castellano en Cataluña. Casualidad? pic.twitter.com/2nfnFhh8Jx
— Fran Serrato (@FcoSerrato) October 3, 2017
Все отново картината не е особено окачена за записа на речта на Фелипе – тя е на това място от три години насам, само че и Фелипе можеше да избере и друга част от резиденцията си, която да употребява като декор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР