Обръщение на д-р Андрей Ковачев, член на Председателството на Европейския

...
Обръщение на д-р Андрей Ковачев, член на Председателството на Европейския
Коментари Харесай

Евродепутат: Пловдив е на прага на единствено по рода си събитие

Обръщение на доктор Андрей Ковачев, член на Председателството на Европейския парламент и заместник-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент по случай формалното разкриване на Пловдив - Европейска столица на културата 2019. " След сполучливата подготовка за Европейска столица на културата Пловдив е на прага на формалното разкриване на едно удивително и само по рода си събитие. Той вечно става част от огромното семейство на градовете европейски столици на културата, които ще си сътрудничат и отсега нататък в най-различни посоки. Доказателство за това са десетките пристигнали на лични разходи доброволци от датския град Орхус, който носеше купата през 2017-та година, както и доброволците от Нови Сад – Сърбия, който ще бъде европейска културна столица през 2021г.

Използвам мотива да поздравявам жителите и гостите на Пловдив, както и сърдечно да благодаря на всички, които участваха, вземат участие и ще вземат участие в тази самодейност и съпътстващите събития през цялата година.

Специално желая да насочва благодарности на кмета на града, на администрацията, на екипа на Фондация " Пловдив 2019 “, на артистите, уредниците, доброволците, на обществениците, на всички, които по един или пък по различен метод избраха да допринесат това събитие да се трансформира в едно от най-значимите в народен мащаб за 2019 година

Убеден съм, че Пловдив ще продължи да бъде привлекателен културен център за милиони българи, европейци и посетители от целия свят, и още по-интензивно ще разпространява богатото културно и историческо завещание на Евмолпия, Филипополис, Пулпудева и Тримонциум.

От името на моите сътрудници от Комисията по просвета в Европейския парламент показвам тяхната задоволеност от метода, по който протече подготовката за Европейска столица на културата 2019. Всички те откровено поздравяват Пловдив, а множеството от тях имат намерение да посетят града по-късно през годината.

Уверявам ви, че Пловдив и отсега нататък ще продължи да се употребява с доверие от европейските институции. Успех на Пловдив - Европейска столица на културата 2019! ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР