Обръщение към родителите на плувците от ВСИ от родителите на

...
Обръщение към родителите на плувците от ВСИ от родителите на
Коментари Харесай

Родителите от Младост: В момента тренират 4 клуба с над 35...

Обръщение към родителите на плувците от ВСИ от родителите на децата от четирите клуба, провеждащи тренировки на басейн " Младост ". Ето какво пратиха на публицистичната ни поща:

Уважаеми родители,

Искаме да Ви ууверим, че нямаме нищо срещу Вас и вашите деца. Приветстваме желанието за развиването на всички деца в спорта. Наясно сме, че конкуренцията е ползотворна за всички ни.

Но, дано ви срещнем с изискванията в басейн " Младост, построен през 1973 година.

В момента в него упражняват 4 клуба с над 350 картотекирани състезатели, включващи и учениците от Спортно учебно заведение. Отделно от тях се организира образование на начинаещи с приблизителнооколо 100 деца от всички клубове.

В басейн " Младост " организират занятия и спасители на БЧК, деца от Общински детски комплекс, ветерани, военни формирования, свободно плуващи жители и деца с увреждания.

Басейнът е с размери 25 на 12.5 метра и старнартно би трябвало да бъде разграничен на 5 коридора. Но заради несъразмерната натовареност е разграничен на 6 коридора, което в допълнение стеснява пространството и основава неспособност за трениране на стартове и обръщания.

Басейнът разполага единствено с две дребни съблекални с по 5 душа, което основава напрежение и скупчване на деца.

Работата с картотекирани състезатели и учениците от Спортното учебно заведение е доста сложна и съвсем невъзможна. Често се постанова част от децата да прекратят по-рано тренировките си, с цел да може да се даде опция на учениците от Спортното учебно заведение да довършат часа си.

Освен всичко това Ковид рестриктивните мерки в допълнение усложняват работата в басейна. Голяма част от децата упражняват през няколко дни. Те нямат опция за ежедневни тренировки, належащо изискване за тяхното развиване.

Когато даден клуб, без значение от кой спорт, кандидатства да бъдат признати възпитаници за Спортно учебно заведение, подписва тристранен контракт и указва базата, на която ще бъдат провеждани тренировките по спорта.

В случая ВСИ е показал пред БФПС и Спортно учебно заведение " Васил Левски " базата на басейн ВСИ.

Общината и СУ нямат ангажимент да обезпечават подготвителна база за нито един от спортните клубове в града, която следва да бъде авансово обезпечена от техните клубове, когато оферират банкет в СУ.

Наясно сме, че възпитаници от разнообразни спортове в СУ също всекидневно пътуват до своите бази, обезпечени от техните клубове и които не са наоколо до учебното заведение.

От друга страна изискванията в басейн ВСИ са по-добри. Имайки поради, че басейнът на ВСИ е 25-метров с 5 коридора, същите размери като басейн " Младост " и с доста по-малка натовареност.

Смятате ли, че управлението на клуба Ви изпраща на по-добри условия и прави най-хубавото за Вас и вашите деца?

Не е ли по-разумно клубът или Общината да помислят за обезпечаване на транспхорт на децата влезнали в СУ, да упражняват при по-добрите условия, които имате сега?

Недупостимо и обидно е в тази ситуация да бъдат използвани децата за пробутване на персонални ползи.

Очевидно назрелия проблем може да бъде решен с изграждане на нов 50-метров басейн, крещящо нужен за големия брой искащи да практикуват този чудесет спорт.

Нека всички дружно се обидним и гляавната ни цел бъде ориентирана към осигурянване на модерна база и съответни уксловия за тренировки по плуване на децата на гр. Пловдив.

С почитание: Родители на деца, трениращи на басейн " Младост "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР