Обръщайки се към форума за инициативата Един пояс, един път

...
Обръщайки се към форума за инициативата Един пояс, един път
Коментари Харесай

Ципрас: Гърция е мост, а не граница между Запада и Изтока

Обръщайки се към форума за самодейността " Един пояс, веднъж " в Пекин, министър председателят на южната ни съседка Алексис Ципрас разказа Гърция като мост, а не като граница сред Запада и Изтока, и като районен център за напредък, който придобива световно въздействие и значение, оповестява гръцкият вестник Kathimerini.
Ципрас бе първият водач на страна от Европейския съюз, който излезе на трибуната в дебата на високо ниво на форума, който ще завърши в събота.
" За Гърция е ясно, че задачите на актуалния Път на коприната са съвместими с районните стопански цели, които сме си сложили, и които желаеме да преследваме, оставяйки след себе си зависимостта от нашите кредитори ", акцентира Ципрас, като добави, че " съдействието и външният фокус са бъдещето ".
Гръцкият министър председател добави, че Гърция употребява неповторимото си геополитическо местонахождение на три континента, както и ролята си като мощ с световно въздействие в корабоплаването и туризма.
" Искаме нашият район, Югоизточното Средиземноморие и Балканите, да не бъде границата сред Запада и Изтока, а мост ", означи Ципрас, добавяйки, че задачата е тази част от картата на Европа да се трансформира в " световен център за превоз, енергетика и търговия ".
Той уточни инвестицията на китайския логистичен колос Cosco в най-голямото гръцко пристанище Пирея, заявявайки, че тя ще играе основна роля в това изпитание.
" Пристанището се трансформира в световен вход към Европа за артикули, идващи от китайски и азиатски пристанища през Суецкия канал ", съобщи гръцкият министър председател, добавяйки, че задачата е китайският импорт да бъде обвързван с транспортните мрежи към Балканите и Източна Европа.
Приветствайки " новата роля ", която Гърция пое в района, Ципрас съобщи, че страната има за цел да подкрепи усилването на връзките сред Китай и Европейския съюз " в подтекста на интернационалните разпореждания, регулиращи търговията и нашите задължения като член на Европейски Съюз ".
По-късно в петък гръцкият министър председател ще има срещи с китайския президент Си Дзинпин и други висши държавни чиновници. Гръцки и китайски чиновници ще подпишат тригодишен меморандум за съдействие в основни браншове, в това число превоз, енергетика и финанси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР