Обръщането назад никога не е било добро, напротив – било

...
Обръщането назад никога не е било добро, напротив – било
Коментари Харесай

Джейхан Ибрямов: Промените в Закона за доссиетата са дъвка за наивници

Обръщането обратно в никакъв случай не е било положително, в противен случай – било е контрапродуктивно.

В Испания всичко, обвързвано с досиетата, касаещо старите режими, от дълго време е затворено като тематика. Същото важи и за Германия – там също всичко е завършило. Това съобщи Джейхан Ибрямов, народен представител от Движение за права и свободи, по време на дебата по измененията в Закона за достъп и откриване на документите и за оповестяване на принадлежност на български жители към Държавна сигурност (ДС) и разследващите служби на Българската национална войска (БНА). Измененията минаха на второ четене, Движение за права и свободи не взе участие в гласуването.

Още първият демократично определен президент на България Жельо Желев удостовери, че 30 % от досиетата на Държавна сигурност са били унищожени. Защо е станало това, имало ли е полза кои тъкмо досиета да бъдат оставени, усъмни се Ибрямов. Той добави, че в Германия 100 % от досиетата са бяха отворени и по този метод е имало потребност от декомунизация, само че в България не се случило по този метод.

Друг е въпросът: чия е виновността – дали на държавна сигурност или на тоталитарния комунистически режим, попита Ибрямов. И даде отговор: Виновни са тези, които управляваха Българската комунистическа страна по това време.

Според него техни наследници през днешния ден са в ръководството на страната.

За мен този законопроект е дъвка за наивници, тъй като може би по този метод се държат на каишка и настоящи политици, съобщи още Ибрямов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР