Обръщам се към вас във връзка с кървавия и варварски

...
Обръщам се към вас във връзка с кървавия и варварски
Коментари Харесай

Владимир Путин обяви: Всички извършители са задържани, имали път за бягство към Украйна

„ Обръщам се към вас по отношение на кървавия и безчовечен терористичен акт, вследствие на който починаха десетки мирни, почтени жители, нашите сънародници, измежду които деца, младежи и дами “ , стартира президентът своето послание.

„ Изразявам съболезнованията си на всички, които са изгубили свои родственици и близки… Цялата страна, целият наш народ споделя вашата скръб… Знаем каква е опасността от тероризма. Разчитаме на съдействието с страните, които споделят нашата болежка и са подготвени да обединят напъните си в битката с общия зложелател – интернационалния тероризъм, с всичките му форми “ , добави съветският президент.

Той увери, че следствените и правоприлагащите органи ще създадат всичко допустимо, с цел да разкрият всички детайлности за закононарушението .

„ Терористите, убийците, нечовеците, които нямат народност и в никакъв случай няма да имат, ще реализиран единствено наказване и давност. Те нямат бъдеще “ , акцентира Путин.

„ Вече е ясно, че се сблъскахме освен със строго плануван терористичен акт, а с всеобщо ликвидиране на мирни, беззащитни хора, квалифицирано и проведено. Престъпниците неразумно се пробваха да убиват и ранят наши жители и деца, тъкмо както правеха нацистите в окупираните територии “ , съобщи той.

„ Сега нашата обща задача – за нашите бойни приятели на фронта, за всички жители на страната, е да сме дружно, да се обединим. Вярвам, че по този начин ще бъде. Нашата единодушие и воля, нашата увереност и храброст, силата на единния народ на Русия не могат да бъдат разтърсени. Никой няма да се опита да разсее семена на раздора, суматохата и несъгласието в нашето многонационално общество “ , продължи президентът.

„ Относно следствието на това закононарушение и резултатите от интервенциите, можем да кажем, че всички четирима директно направили терористичната офанзива – всички, които стреляха и убиха хора, са арестувани. Опитаха се да избягат и се придвижваха към Украйна, където, съгласно предварителни данни от украинска страна, имаше квалифициран проект за прекосяването им през държавната граница “ , добави Путин.

Президентът на Русия не даде доказателства за изказванието си за опит за бягство към Украйна , заяви Асошиейтед прес. Афганистанският клон на групировката „ Ислямска страна “ пое отговорност за офанзивата в обществените мрежи. Източник от американските разследващи служби удостовери по-късно, че ислямистката организация е виновна за нападението .

„ Ислямска страна “ през днешния ден разгласява фотография на четиримата нападатели, които по думите ѝ направили офанзивата край Москва, заяви Ройтерс. Снимката бе публикувана в „ Телеграм “ от свързаната с „ Ислямска страна “ осведомителна организация „ Амак “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР