Обръщам се към Вас в качеството Ви на народен представител...,

...
Обръщам се към Вас в качеството Ви на народен представител...,
Коментари Харесай

Гешев изненада с писма до всичките 240 народни представители

Обръщам се към Вас в качеството Ви на депутат... ", въпреки не народът, а други сили да са го избирали...

Така стартира писмото, което на следващия ден всичките 240 национални избраници ще заварят на новото си работно място. Подател е основният прокурор Иван Гешев.

След като им припомня, че " главните демократични правила на правовата страна и раздленеието на управляващите "  предполагат с изключение на надзор и взаимоотношение, Гешев се жали, че прокуратурата отчела  " отрицателна наклонност " при съдействието в границите на професионалната подготвеност на органите на властта.

Такова е и заглавието на писмото му: " с апел за незабавна правна промяна за преодоляване на престъпността и разговор сред институциите ".

Така обвинител №1, който в последно време обикаля страната с констатации, че " няма страна ", че " никой не се интересува от злополуките " и прочие, установи, че " това " - т.е  настоящето състояние сред институциите водело до " уронване на устоите на държавността ", до " нестимулирани офанзиви против държавните институции, занижено доверие на обществото в институциите, растеж на престъпността, дестабилизация... " и прочие

Той се застъпва за " неотложно обединяване ", както и за загърбване на персонални и конюнктурни ползи. 

И още нещо - упорства за...

"... провеждането на задълбочена и всеобхватна съдебна реформа в незабавен порядък. Реформа, която ще бъде ориентирана към намиране на решение на проблемите на обществото, свързани с българското правораздаване и повишение на чувството за правдивост у българските жители. "

Главният прокурор в умозаключение декларира подготвеност да участва в Народното събрание, когато и да го поканят:

"... чакам 48-то Народно събрание да се заеме неотложно и отговорно с проблемите в правосъдната система на страната ни. Имам подготвеност, след съставяне на парламентарните групи, да се отзова при първа опция на покана от Ваша страна за разискване на необходимите промени за превъзмогване на провокациите пред законността и справедливостта. "

Цялото писмо на обвинител №1 до новите депутати може да видите на

В допълнение основният прокурор и туитна:

" Времето за действия е в този момент ", написа в късото му изказване в обществената мрежа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР