Обръщам се към медиите в България в труден момент за

...
Обръщам се към медиите в България в труден момент за
Коментари Харесай

Отворено писмо на д-р Евгeни Карадалиев, баща на задържания адв. Лазар Карадалиев

Обръщам се към медиите в България в сложен миг за моето семейство. А и това е единственият метод да се чуе друга позиция от тази на прокуратурата.
Силно съм угрижен от метода, по който прокуратурата се пробва да запуши устата на сина ми, юриста Лазар Карадалиев, измисляйки несъстоятелни, съгласно мен, обвинявания. Всичко това ми припомня 40-те години на предишния век, когато татко ми „ измете " доста лагери и затвори и го върнаха здравословно унищожен с диагноза милиарна туберкулоза. „ Загрижени " за неговото здраве взеха ограничения и го изпратиха на проветриво място в Белене. Връщайки го след тригодишно престояване, с цел да почине у дома, бяхме изселени, а къщата ни - национализирана и разтурена, тъй че да не се завърнем в никакъв случай.

Господа, преживяхме мракобесните години на комунистическия режим, ще преживеем и тези, ние сме жилави.

Възпитавал съм децата си в човешките полезности - усърдие, почтеност и неотстъпчивост към лъжата и неправдата. Сега нещата се повтарят, все по този начин става...
Докато синът ми беше на работа в адвокатската фирма без да се крие от никого, беше подредено „ издирването " му на няколко места в Петрич и София. Странно и неразбираемо. След като синът ми попита по телефона защо го търсят, вместо отговор бе арестуван и хвърлен зад решетките във време на вирусна пандемия!

Всичко това ме навежда на мисълта, че върху сина ми се прави нападение за физическото му очистване.

Нищо остаряло не е забравено и нищо ново не е научено. Зная, че истината постоянно спечелва, колкото и да желаят да я прикрият. Времената са други, само че методите са същите. Въпреки това ще намеря метод да се чуе в България и Европа за това по какъв начин се потъпкват човешките права в България.

На 77 години съм и не зная към кого да се обърна за помощ, защото нямам доверие на институциите в България. Искам единствено да знаят: възрастен съм, само че не съм беззащитен.

П.П. На сина ми е била взета кръв в ареста, без да му се споделя защо, а точно - тест за ковид, откакто негов клиент е дал позитивна проба. Той не е знаел, че клиентът е инфектиран! Защото резултатите от пробите на въпросния човек са излезли във вторник, 17 март, а синът ми е арестуван в понеделник – 16 март. Всички внушения, че той е направил искане да го изследват, с цел да се опита да избяга от ареста са операция и неистина.

Евгени Карадалиев, татко на адв. Лазар Карадалиев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР