Обръщали ли сте внимание колко често Меган е заснета как

...
Обръщали ли сте внимание колко често Меган е заснета как
Коментари Харесай

Защо Меган Маркъл постоянно гледа към камерата? Експерт по езика на тялото дава смущаващо обяснение

Обръщали ли сте внимание какъв брой постоянно Меган е снимана по какъв начин гледа непосредствено в обектива на фотографа, като че ли всякога знае тъкмо къде е застанал той и постоянно е подготвена да му подари една усмивка?

Хвърлете един взор в нашата изложба, където сме събрали няколко образеца за такива фрагменти.
 Меган Маркъл и холивудската ѝ спекулация с обектива на фотографите  Меган Маркъл и холивудската ѝ спекулация с обектива на фотографите  Меган Маркъл и холивудската ѝ спекулация с обектива на фотографите  Меган Маркъл и холивудската ѝ спекулация с обектива на фотографите
Най-ярък образец е последният обществен ангажимент на Хари и Меган като публични членове на кралското семейство. По време на службата в Уестминстърското абатство по случай Деня на Общността с изключение на тях на събитието участваха и кралица Елизабет Втора, принц Чарлз, херцогинята на Корнуол – Камила Паркър-Боулс, рубрика и графинята на Уесекс принц Едуард и Софи.

Разгледайте деликатно фотосите. Ако усещате, че има нещо необичайно и неестествено в държанието ѝ, не сте сами.
 Елегантното „ довиждане “ на Меган Маркъл  Елегантното „ довиждане “ на Меган Маркъл  Елегантното „ довиждане “ на Меган Маркъл  Елегантното „ довиждане “ на Меган Маркъл
Всичко това, несъмнено, може да е просто случайност. Но за какво фотосите ѝ ни карат да се усещаме неловко и за какво някои хора също гледат право към камерата, само че не основават такова чувство?

Според очният контакт е дълга и вълнуваща тематика, която не се изчерпва единствено с наивното разбиране, че когато лъжем, заобикаляме да гледаме хората в очите.

Общоприето предписание е да вземем за пример, че не трябва да гледаме човек право в очите за повече от 5 секунди, тъй като ще го накараме да се усеща заплашен . Причината е, че този пряк контакт генерира мощна обмяна на сила. Всички знаем националната мъдрост, че „ очите са огледалото на душата “ – можем да кажем с погледа си доста мощни и безапелационни неща, от време на време напълно неумишлено.

В случая с Меган Маркъл най-съществен е подтекстът . Факт е, че папараците наблюдават всяка стъпка на членовете на кралското семейство и наличието им не е нещо ново. Факт е, че когато против теб има доста камери, вероятността да осъществиш пряк очен контакт с някоя от тях е огромна. Това се случва постоянно и на аления килим – когато застанеш под светлината на прожекторите, против теб има безусловно стена от фотографи, които се снимат от всеки вероятен ъгъл.

И въпреки всичко, за една кралска персона не е типично да обръща внимание на папараците. Да, те са доста и са любопитни, само че тяхната работа няма нищо общо със звездните министър председатели, които се трансформират в естрада на блясъка и суетата.
 Дженифър Лопес и Бен Афлек на аления килим във Венеция  Дженифър Лопес и Бен Афлек на аления килим във Венеция  Дженифър Лопес и Бен Афлек на аления килим във Венеция  Дженифър Лопес и Бен Афлек на аления килим във Венеция
Разбира се, не е огромна изненада, че държанието на Меган е по-близо до Холивуд, в сравнение с до Двореца (особено откакто самата тя твърди, че при започване на връзката ѝ с Хари „ не е знаела нищо за кралското семейство “). Уместен би бил и аргументът, че тя е актриса и би трябвало напълно естествено да търси очен контакт с камерите.

Е, не напълно. Всъщност тъкмо противоположното. Един артист би трябвало да прави всичко друго, само че не и да гледа към камерата. Ако го направи даже и за секунда, би трябвало да стартира сцената изначало. Общо взето тайната на положителното показване на снимачната площадка е като участниците просто не помнят, че камерата съществува. В този ред на мисли, погледът към камерата е тъкмо противоположното на естествената реакция на една актриса.

Погледнете още веднъж горните фотоси. Меган не просто гледа към камерата, тя театралничи . Нещо повече, нейното изражение основава контрастност с останалите участници в фотографията, тъй като тя е единствената, която гледа към камерата . Дори в доста случаи, тя е единствената, която се усмихва :

 меган маркъл Getty

Според източници самият принц Филип дава значим съвет на Кейт Мидълтън преди години, когато занапред стартира да привиква с новия си кралски живот: „ Никога не гледай право към камерата. “ Невинна рекомендация, която може би има тежестта на златно неписано предписание . Защото съгласно науката за езика на тялото такова държание притегля вниманието към теб доста повече, в сравнение с е належащо. В което няма проблем, стига в действителност да го искаш, несъмнено.

За съпоставяне, в случай че обърнете внимание на езика на тялото на Кейт и Уилям, ще забележите, че те доста рядко поглеждат към камерата, а когато това се случи, израженията им са по-скоро неутрални и не основават чувство за предумишленост.
 Разлики сред връзката на Кейт и Уилям и тази на Меган и Хари  Разлики сред връзката на Кейт и Уилям и тази на Меган и Хари  Разлики сред връзката на Кейт и Уилям и тази на Меган и Хари  Разлики сред връзката на Кейт и Уилям и тази на Меган и Хари
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР