Обработват се против заледяване пътищата от републиканската мрежа в област

...
Обработват се против заледяване пътищата от републиканската мрежа в област
Коментари Харесай

Обработват против заледяване пътищата от републиканската мрежа в област Ямбол

Обработват се срещу замръзване пътищата от републиканската мрежа в област Ямбол. Заради минусовите температури и заплахата от формиране на така наречен черен лед водачите би трябвало да карат с извънредно нараснало внимание и съобразена скорост. Това каза  шефът на Областното пътно ръководство инж. Галин Костов.

„ В момента пътищата от републиканската пътна мрежа в област Ямбол са отчасти заледени. Температурата е негативна, минус седем градуса приблизително за региона. През нощта осем машини обработваха срещу замръзване републиканската пътна мрежа и сектора на автомагистрала „ Тракия “ на територията на региона “, уточни Костов.

Въпреки обработката, тук-там в района се образува така наречен черен лед, предизвести шефът на Областното пътно ръководство. „ Може настилката да е суха и в един миг да се навлезе в сектор, където е влажна и се е появил този феномен. С една несъобразена скорост ще се изгуби надзор върху автомобила “, сподели Костов пред Българска телеграфна агенция.

Черният лед е незабележим за водачите. „ При съществуването на влага във въздуха се отсрочва конденз върху асфалта, защото пътната настилка е с друга температура от въздуха. При негативни температури тази влага замръзва, само че тя е напълно лек филм върху самия асфалт и това довежда до появяването на черен лед “, изясни още той.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР