Оборотите на магазините бележат ръст с 0.6% през май спрямо

...
Оборотите на магазините бележат ръст с 0.6% през май спрямо
Коментари Харесай

Хранителните магазини с най-голям ръст в оборота

Оборотите на магазините бележат растеж с 0.6% през май по отношение на предходния месец и с 6.3% на годишна база , сочат данни на Национален статистически институт.

В съпоставяне с предходния месец най-значително нарастват оборотите на търговците с храни, питиета и тютюневи произведения - с 1.8%, на аптеките и дрогериите - с 1.4%, и в магазините, продаващи битова техника, мебели и други артикули за бита - с 1.3%.

Намаление е маркирано при търговията на дребно посредством поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.5%, търговията на дребно с компютърна и информационна техника и магазините за платове, облекло, обувки и кожени произведения - по 0.5%.

Спрямо май 2017 година още веднъж е най-значително нарастването на оборотите в магазините, предлагащи храна, питиета и цигари - с 10.5%, а също и в аптеките и дрогериите - с 10.2%. За година търтовците на битова техника, мебели и артикули за бита регистрират напредък на оборотите с 8.5%.

Спад има при продажбите на текстил, облекло, обувки и кожени произведения - с 6.7%, и на компютърна и информационна техника - с 1.0%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР